31.8.2012

Ihanaa viikonloppua


...kaikille ruudun sillä puolella! :) Vaikka nyt näyttääkin siltä, että tämän viime lauantaiaamuna otetun kuvan kaltaista auringonpaistetta ei tälle viikonlopulle ole luvassa, onneksi viikonlopusta voi nauttia myös muilla tavoin. Minä aion ainakin sytyttää paljon kynttilöitä, keittää ison pannullisen teetä ja käpertyä viltin alle hyvän kirjan kanssa.  :)

PS. Kaksi viikkoa odotusaikaa ja sitten olohuoneeseemme saapuu ihka uudet verhot! Tilasin kankaan joka saapui tänään (ja näytti hurjan kauniilta), ja jätin sen nyt ommeltavaksi.

30.8.2012

Kotikierros

Olen viimeaikoina ollut hieman laiska kuvaamaan kotoa muuta kuin parveketta (lue: siivoamaan kotia kuvauskuntoon). Tänään teki mieli kuitenkin kierrellä tätä kämppää kamera kädessä. Etsin hieman erilaisia kuvakulmia, mutta osaan näistä taisi tulla vanhoja tuttuja vinkkeleitäkin, esimerkiksi karttapallo nyt vaan oli ihan pakko saada mukaan kuviin. :)

Uutta ja ennennäkemätöntä näissä kuvissa taitaa olla lähinnä eteisen matot. Saimme muuttajan etukuponkeja K-Plussalta, joista yhdellä sai ihan tuntuvan alennuksen matoista Kodin Ykkösestä. Ostaa rymäytimme sieltä sitten kerralla kolme mattoa, nämä käytävä- ja kynnysmatot ja lisäksi vielä yhden maton työhuoneeseen. Toinen uusi juttu on keittiön tason nurkkaan sijoittamani kehystetty Ruokasieniä-kortti, joka on sienestystä innokkaasti harrastavan mieheni valinta.

Mutta pitemmittä puheitta, tältäpä täällä meillä näytti tänään:











29.8.2012

Naulakoista kauneimmat

Meillä on keittiön ja eteisen välillä seinänpätkä, johon olen miettinyt jonkinlaista hauskaa seinänaulakkoa, jonka tehtävänä olisi toimia ainakin käsilaukkujeni ripustuspaikkana. Naulakon hankinta on ajankohtaista ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa, kunhan rahatilanne sen sallii. Suunnitteleminen ja haaveileminen ei onneksi maksa mitään, joten keräilin tähän muutamia ihastuksen kohteitani. Mikä on sinun suosikkisi?

Marimekko Polku
Kuva: Finnish Design Shop


Muuto The Dots
Kuva: Muuto


Umbra Sticks
Kuva: Funit

Design House Stockholm Wave
Kuva: Finnish Design Shop

Radius Design Cityrack
Kuva: Radius Design


Normann Copenhagen Hang on
Kuva: Finnish Design Shop

Blend Design Quote Hook
Kuva: Blend Design

Qualy Sparrow
Kuva: Paloranta


Orava-naulakko
Kuva: Paloranta

En tiedä onko nuo lintuset ja oravat suunniteltu oikeasti lastenhuoneen naulakoiksi, mutta meillä asuu sen verran lapsenmielisiä aikuisia että kelpuuttaisin kumman vain noista mieluusti eteiseemme. :)

28.8.2012

Upea musta keittiö

Kylläpä vetimiä myöten musta keittiö höystettynä ripauksella valkoista ja muutamalla värikkäällä esineellä voikin näyttää hyvältä - vai mitä sanotte näistä kuvista?



Kuvat: Stadshem
Kivaa tiistaita! :)

27.8.2012

Hedelmäinen mozzarella-parmankinkkusalaatti

Salaatit ovat yleensä vakiokesäruokaani, helteellä ei jaksa hikoilla keittiössä kokkaamassa mitään monimutkaisempaa ja raikkaat salaatit ovat kesän kuumuudessa myös se houkuttelevin herkku (jäätelön lisäksi tietenkin). Tämän kesän viileinä ja sateisina päivinä olen kuitenkin tehnyt keskivertokesää enemmän lämpimiä ruokia, mutta viime viikonloppuna intiaanikesä helli sen verran lämpöisellä auringonpaisteella, että salaatti tuntui siltä ainoalta oikealta ruokavaihtoehdolta. 

Tein salaatin tällä kertaa sekoittelemalla kaikenlaista hyvää yhteen fiilispohjalta, ja lopputulos oli sen verran herkkua että ajattelin jakaa sen täälläkin. Hedelmien lisäksi tai sijaan tähän sopisivat varmasti myös mansikat, meidän lähikaupasta tuoreet sellaiset olivat kuitenkin päässeet jo loppumaan. Hedelmiä voi myös vaihdella maun mukaan, ja kasvissalaattia haluava puolestaan jättää parmankinkun pois. 

Maistuvaa maanantaita! :)

vihreää salaattia, esim. jääsalaatti
hunajamelonia
mangoa
nektariinia
vihreitä rypäleitä
mozzarellajuustoa
parmankinkkua
tuoretta basilikaa

Kastike:
1 dl oliiviöljyä
2 rlk balsamico-viinietikkaa
ripaus suolaa ja pippuria
pieni valkosipulinkynsi tai ripaus valkosipulijauhetta

Pese salaatti ja revi se palasiksi. Kuori ja paloittele meloni ja mango. Pese ja paloittele nektariinit, pese rypäleet. Leikkaa parmankinkku pieniksi suikaleiksi, ja paloittele mozzarellajuusto (mikäli et käytä mozzarellapalloja). Yhdistä ainekset salaatiksi. 

Sekoita kastikkeen ainesosat yhteen, ja ripottele kastiketta salaatin päälle. Tästä määrästä tuli reilu annos kastiketta kahden hengen pääruokasalaatteihin.

26.8.2012

Vielä on kesä

Siltä ainakin tuntui tämänpäiväisellä pyöräretkellä. Pyöräilimme miehen kanssa Hietasaaressa merenrannassa ja metsäpoluilla, ja pysähdyimme rantakiville Nallikarin uimarannan tuntumaan evästauolle. Mikähän siinä onkin, että eväät maistuvat aina paljon paremmilta kuin tasan samat ruoat kotona syötynä?




25.8.2012

Venetsialaiset

Tänä viikonloppuna juhlitaan Venetsialaisia eli huvilakauden päättäjäisiä, veden, tulen ja valon juhlaa. Meillä kun ei huvilaa löydy, niin vietimme Venetsialaisia eilen omalla "huvilallamme" parvekkeella. Parvekekautta emme tosin aio vielä päättää, mutta ainakin ilta oli mukava tapa aloittaa kynttilöiden valossa tunnelmointi partsilla loppukesän pimenevinä iltoina. 

Illan pääruoaksi päätimme paistaa naudan ulkofilepihvit, ja Stockan Herkun lihatiskin myyjä vinkkasi niiden tarjoamisesta italialaiseen tyyliin: paistettujen kirsikkatomaattien, parmankinkun, parmesaanijuuston ja balsamicon kanssa. 

Kokosimme sitten koko aterian Italia-henkeen: alkuruoaksi tomaatti-mozzarellasalaattia, kyytipojaksi italialaista punaviiniä Zenato Valpolicella Superiorea, ja jälkkäriksi mascarponevaahtoa, tällä kertaa tuoreiden vadelmien kera (jossa italialaista oli ainakin tuo mascarponejuusto). 

Hyvää oli, sekä ruoka että tunnelma. :) 




Ihanaa iltaa, vietitpä sitä sitten Venetsialaistunnelmissa tai muissa merkeissä! :)

Mustavalkoisia virkkauksia ja ompeluksia

Olen viime aikoina yllättänyt itseni innostumalla käsitöistä. Neulottujen tyynynpäällisten jälkeen virkkasin raidallisen korin kässätarvikkeilleni ja ompelin Marimekon Vellamo-kankaisen tyynynpäällisen olohuoneeseen. Aiemmat virkkaus- ja neulontakokemukseni perustuvat melkein pelkästään peruskoulun kässätunteihin, joilla kunnostauduin lähinnä silmukoiden pudottamisessa puikoilta. Minusta oli hämmästyttävää, kuinka mummoni jaksoi neuloa illat pitkät villasukkia, ja kuinka hän pystyi tekemään sen leppoisasti samalla telkkaria katsellen.

Nyt olen kuitenkin löytänyt sisäisen mummoni ja tykästynyt neulomiseen ja virkkaamiseen. Kyseessähän onkin varsin rentouttava tekeminen, jonka parissa voi nollata ajatukset työkiireiden jälkeen. Lisäpotkua innostukselle antaa myös se, että lopputulokseksi syntyy jopa meikäläisen olemattomilla taidoilla oikeasti mageita sisustusjuttuja kotiin. (Vinkiksi muuten muille aloitteville virkkaajille, että täältä löytyy ohjeet eri silmukoille).

Ompelukoneelle puolestaan keksin käyttöä, kun mietin mitä tekisin kahdelle Vellamo-kuosiselle kankaiselle lautasliinalle, jotka olemme joskus saaneet lahjaksi. Kuosi on mielestäni aivan ihana, yksi Marimekko-suosikeistani, mutta liinoja ei juurikaan tullut käytettyä ja ne olivat unohtuneet lojumaan kaapin perälle. Neliönmuotoiset liinat soveltuivat kuitenkin mainiosti tyynypäällisen materiaaliksi, ja saavat nyt olla esillä muiden mustavalkoisten tyynyjen seurana olohuoneessa.





Aurinkoista lauantaita! :)

23.8.2012

Illan inspiraatiokuvat: Kaunis asunto

Eilen ja tänään olen pitänyt pienimuotoisen tauon blogimaailmasta ja nettisurffailusta yleensäkin. Olen nukkunut työpäivien jälkeen pitkät päikkärit. Katsonut Slummien miljonäärin. Lukenut uusimman Olivian kannesta kanteen. Keittänyt kasviskeittoa. Paennut syksyistä kylmyyttä ja harmautta lämmittelemällä takkatulen äärellä. Juonut monta kuppia teetä. Virkannut ja ommellut pientä kivaa kodin kaunistukseksi (otan tuotoksistani kuvia huomenna päivänvalossa).

Nyt löysin kuitenkin suosikkisisustuskuvalähtestäni Alvhem Mäklerin sivuilta niin kivan asunnon, että pitää jakaa pari kuvaa siitä täälläkin. Tästä asunnosta löytyy monia mukavia elementtejä: Vino katto, kaareva ikkuna, valtavan iso kirjahylly, näkymä kattojen yli...



Kuvat: Alvhem

21.8.2012

Kaksi

Tänään tulee täyteen kaksi vuotta siitä kun sanoin rakkaalleni tahdon. Tai tasan kaksi vuotta sitten nuo maagiset sanat oli jo sanottu ja olimme huristellet punaisella kuplavolkkarilla kirkolta juhlapaikalle, jossa näihin aikoihin taidettiin olla juuri siirtymässä tanssilattialle.

Hääpäivän sanominen elämänsä onnellisimmaksi päiväksi taitaa olla melkoinen klisee, mutta todella tunteikas päivä ja hauskat juhlat ainakin oli, kiitos ihanien ystävien ja sukulaisten joiden kanssa ne saimme jakaa. Vedenkestävä meikki tuli kyllä tarpeeseen, päivän aikana kuin tuli niin itkettyä onnenkyyneleitä, naurettua vedet silmissä kuin hikoiltua tanssin pyörteissä bilebändin tahdissa.

Tässäpä muutama kuva siitä millaisessa ympäristössä ja asussa häitä juhlimmekaan. Pahoittelen kuvien huonoa laatua, nämä on näppäisty pienellä pokkarikameralla. Hääjuhlapaikkamme muuten oli Nuuksion maja Espoossa (asuimme tuolloin pääkaupunkiseudulla ja järkkäsimme häätkin siellä), johon olimme kyllä hyvin tyytyväisiä.


20.8.2012

Lady Coffee

Kuten taisin todeta joskus aiemminkin, omista kaapeista on mukava tehdä löytöjä. Etsin työhuoneen Ikea-hyllystön laatikoista jotain ihan muuta, kun löysin tämän hauskan vanhan Keskon Lady Coffee -kahvipurkin. Purkki on ensimmäinen oma sisustusostokseni, jonka löysin joskus teinityttönä kirppikseltä oman huoneeni koristukseksi asuessani vielä lapsuudenkodissani. Sittemmin purkki on palvellut opiskelukämppieni keittiöiden väriläiskänä, kunnes jossain vaiheessa dumppasin sen laatikkoon jostain täysin käsittämättömästä syystä, pidin sitä kai liian värikkäänä. 

Nyt se oli taas mukava löytää ja laittaa esille työhuoneeseen. Olen ajatellut muutenkin tehdä kotimme eri huoneista hieman eri tunnelmaisia, tuon työhuoneen voisikin sisustaa muuta kotia värikkäämpään retrotyyliin. Ehkä tämä minun sekä mustavalkoista että väriä rakastava sielunikin pääsisi sitten tasapainoon. :)

Lady Coffee -purkista löytyi juttua 70-luvulta päivää -blogista. Olen tähän mennessä kuvitellut purkin olevan 60-luvun esine, mutta nyt selvisi että se saattaakin olla 50-luvulta peräisin. Purkista näytetään myös pyydettävän Huuto.netissä samanlaisia euromääriä kuin mitä aikoinaan maksoin omastani markoissa. Tuo minun purkkini tosin on hieman ruostunut ja saanut naarmuja pintaansa, mikä ehkä laskee sen arvoa, mutta mielestäni se myös lisää purkin viehättävyyttä.




Iloista ja värikästä maanantain myöhäisiltaa! :)