Hullujen Päivien ehdottomasti parasta antia ovat mielestäni Herkun ruokatarjoukset, joiden ansiosta tulee ostettua ja kokeiltua usein joitain vähän erikoisempiakin herkkuja. Tämänkertaisilla Hulliksilla ilahduin erityisesti edullisista tuoreista sinisimpukoista, joita kokkailtiinkin meillä sitten heti kerralla iso kattilallinen. Ihastuin muutaman vuoden takaisella Madeiran-matkalla sikäläisiin tomaattisiin simpukkaherkkuihin, ja kokeilin tehdä sinisimpukoista tällä kertaa jotain vähän samantapaista.
1 kg sinisimpukoita
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 rlk oliiviöljyä
2 tlk (n. 800 g) tomaattimurskaa
suolaa
pippuria
kinkkua suikaleina
persiljasilppua
Puhdista simpukat huuhtelemalla ja harjaamalla ne puhtaaksi. Kopauta avautuneita simpukoita, ja jos ne eivät mene kiinni, heitä ne pois.
Silppua salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita siinä. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää simpukat kiehuvaan liemeen, ja keitä täydellä lämmöllä noin 5 minuuttia. Heitä pois simpukat, jotka eivät avaudu.
Lisää joukkoon suikaloitu kinkku ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele lopuksi päälle silputtua persiljaa. Tarjoa tuoreen leivän kera.
Tää suuntais tänään Herkkuun hulluttelemaan. Parasta Hulluissa Päivissä tosiaan on Herkun tarjoukset, siellä mulla vaan lähtee mopo aina ihan totaalisesti käsistä...myös ilman Hulluja Päiviä :D
VastaaPoistaHerkussa on kyllä mahtava shoppailla ja sieltä tuntuu aina tarttuvan mukaan yhtä ja toista, oli Hullut Päivät tai ei. :) Teillä siellä Helsingissä on vieläpä ihanan iso ja monipuolinen Herkku, sitä on täällä Oulussa välillä ikävä, vaikka monenlaista hyvää löytyy onneksi täältä meidänkin Herkusta. :)
PoistaHi Ginger! You have a little blog award in my blog. I hope you like!
VastaaPoistaLove
Lauren
Hi Lauren, and thank you so much for the award, I feel very happy and honoured that you picked my blog! :)
PoistaMäkin kävin Hullareiden simpukka-apajilla, oli tosi halpoja :) Jostain syystä teemme aina samalla reseptillä simpukoita (valkosipuli, valkoviini, palsternakka, kerma), pitäisikin joskus repäistä ja kokeilla jotain uutta reseptiä.
VastaaPoistaHullareiden simpukkatarjous oli kyllä tosi edullinen, voi kun aina saisikin simpukoita noin halvalla, kokkaisin niitä vähintään kerran viikossa. :) Minä en ole puolestani koskaan kokeillut simpukoita tuolla sinun reseptilläsi, pitääkin kokeilla sitä joku kerta. :)
Poista