Tiesittekö, että tänä vuonna on YK:n julistama kansainvälinen kvinoan teemavuosi? En minäkään, ennen kuin sattumalta luin Wikipediasta kyseisen faktan. Kvinoa on ollut minulle tähän mennessä varsin tuntematon tapaus, mutta innostuin lueskelemaan siitä lisää, ja selvisi, että kysehän onkin varsin terveellisestä ruoka-aineesta.
Kvinoa on pinaatille ja punajuurelle sukua oleva kasvi, jonka syötävä osa on sen siemenet. Sitä voi käyttää riisin tai couscousin tapaan, ja siinä on niitä monipuolisemmin ravintoaineita: paljon proteiinia, hyvälaatuisia rasvoja ja kivennäisaineita, joten se sopii hyvin esimerkiksi urheilijan ruokavalioon.
Tein kvinoasta salaatin, jota söimme paistetun lohen lisukkeena (mutta se toimisi myös sellaisenaan kasvisruokana). Kvinoa itsessään osoittautui aika miedonmakuiseksi, rakenteeltaan ja suutuntumaltaan hauskaksi lisukkeeksi, ja salaatti kokonaisuudessaan oli sen verran hyvää, että tämä tuskin jää viimeiseksi kvinoakokeiluksi meidän keittiössä.
1,5 dl kvinoaa
3 dl vettä
1/2 kesäkurpitsaa
1/2 paprikaa
1/2 punasipulia
öljyä
rucolaa
fetajuustoa
Kastike:
tuoretta basilikaa silputtuna
oliiviöljyä
sitruunamehua
Huuhtele kvinoa huolellisesti lämpimällä vedellä, ja keitä se pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko kesäkurpitsa, paprika ja punasipuli ja kuullota niitä öljyssä paistinpannussa kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää kvinoa ja sekoita.
Pese rucola ja pilko fetajuusto. Kokoa niistä ja kvinoa-kasvisseoksesta annokset lautaselle. Sekoita kastikkeen ainesosat yhteen ja tarjoa salaatin kanssa.
Mä oon jonkun verran käyttänyt kvinoaa mutta se ei ole jotenkin mun mieleen :( Ehkä se on just se rakenne...se vaan oilisi niin terveellistä että täytyy yrittää vielä. Nytkin tuolla kaapissa on avaamaton paketti mutta jotenkin ei vaan tule käytettyä.
VastaaPoistaJoo, tuo kvinoan rakenne on tosiaan sellainen, että voin kuvitella hyvin että kaikki eivät pidä siitä... Menisiköhän se paremmin jonkin kastikkeen kanssa?
PoistaMinä olen käyttänyt salaatissa ja minusta on hyvää, olen laittanut sitä couscousin "tilalle". Aluksi se maistui oudolta, mutta nyt olen kyllä tottunut ! :)
VastaaPoistaKvinoa tosiaan sopii varmasti tosi hyvin couscousin "tilalle", ovat kuitenkin sen verran samantyylisiä rakenteeltaan. Makuhan tuossa on aika omanlaisensa, mutta minustakin se on hyvää. :)
PoistaQuinoa yksinään maistuu tosiaan vähän puulta, mutta maustetussa vedessä keitettynä se on oikein makoisaa! Käy myös kivasti korvaamaan riisin fried ricessä tmv.
VastaaPoistaKiitos vinkistä, pitääpä kokeillakin tuota maustetussa vedessä keittämistä seuraavalla kerralla!
PoistaNam, kuulostaa herkulta! Menee testiin ja onkin eka kvinoa-kokeilu :)
VastaaPoistaVoin kyllä suositella kokeilemaan kvinoaa, tämä oli minullekin ihka ensimmäinen kokeilu, mutta oli kyllä hyvää! :)
PoistaKokeilin ohjettasi ja hyvin maistui! Pikkusen liian kauan kuullotin, joten lopputulos muistutti puuroa, mutta hyvää oli silti :)
VastaaPoistaKiitos kommentista ja palautteesta, mukava kuulla että maistui! :)
PoistaKiitos reseptistä, tykättiin miehen kanssa ihan mahdottomasti. Lapsi söi vaan paprikat ja kvinoat, mutta onkin nirso 4v:)Seuraavan kerran kokeillaan tummaan kvinoaan.
VastaaPoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista