26.2.2013

Feta-punajuuriohra

Tänään meidän keittiössä kokkailtiin evästä punajuuresta. Juuri kun olin aloittelemassa blogipostausta aiheesta, huomasin, että olen kirjoittanut tässä kuussa tämä mukaan lukien kolme ruokajuttua, joista kaksi punajuurireseptejä. No, olkoot tämä siis punajuuri-teemakuukausi.

Tämä ruoka on samantyylinen kuin aiemmin tekemäni punajuurisalaatit, mutta hieman täyttävämpi ja lämmittävämpi versio, ja se sopii sekä lisukkeeksi että sellaisenaan syötäväksi. Resepti on mitoitettu kahdelle.  


3 keskikokoista raakaa punajuurta
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 rkl valkoista balsamicoa
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
rosmariinia (silputtua tuoretta tai kuivattua)

3 dl vettä
2 dl täysjyväohraa
1/2 kasvisliemikuutiota

1/2 pkt (100 g) fetajuustoa
1 ruukku rucolaa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret. Sekoita kulhossa punajuurikuutioihin öljy, viinietikka, hunaja ja mausteet. Levitä punajuuret pellille leivinpaperille, ja paista uunissa kunnes ne ovat hieman pehmenneet (20-30 minuuttia). Sekoita ja kääntele punajuuria 1-2 kertaa kypsennyksen aikana.

Keitä punajuurten uunissa ollessa täysjyväohra pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen puolikas kasvisliemikuutio.

Jaa ohra lautasille ja lisää kypsät punajuurilohkot. Ripottele päälle fetajuustoa ja pestyä rucolaa.

5 kommenttia:

  1. Punajuuri on täälläkin ollut jo jonkin aikaa aika usein pöydässä, se on vaan kai niin hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuuri on kyllä niin hyvää ettei siihen kyllästy vaikka sitä söisi vähän useamminkin. :)

      Poista
  2. Mun on ihan pakko kokeilla tätä - punajuuresta on tullut mullekin frendi.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mahtavaa että muitakin punajuurifaneja löytyy. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)