5.2.2013

Olohuonesuunnitelmia

Nyt yli puolen vuoden asustelun jälkeen uudessa kodissamme on vielä muutamia kohtia jotka odottavat jotain sisustusratkaisua. Yksi niistä on sohvan yläpuolella oleva seinätila. Mielestäni kotona saa ollakin valoisuutta tuovaa tyhjää, valkoista seinäpinta-alaa, mutta kyseinen seinänpätkä tuntuu kaipaavan kipeästi jotain taulua kaunistuksekseen. Päätimme kuitenkin miehen kanssa että jätämme seinän tyhjäksi siihen asti, kunnes keksimme sen varalle jonkin erityisen kivan idean.

Nyt viime aikoina mielessäni on sitten alkanut pyöriä pari ajatusta seinän ja yleensäkin olkkarin suhteen. Ajattelin kokeilla toteuttaa niitä ensin turvallisesti kuvankäsittelyohjelman avulla:


 
Seinälle suunnittelin kangastaulua Vallilan Bulevardi-kankaasta. Pidän valtavasti Vallilan Helsinki-aiheisista kuoseista, mutta niiden aiemmissa väreissä ei ole ollut sellaista vaihtoehtoa, jonka olisin osannut kuvitella osaksi kotimme sisustusta, tai ainkaan tälle punaisen sohvan hallitsemalle seinälle. Nyt tämän kevään mallistossa oli kuitenkin uutuutena harmaa Bulevardi.


Kuva: Vallila


Toinen viime aikainen ihastukseni, jonka hankintaa olohuoneeseemme olen harkinnut vakavasti, on Kodin Ykkösen myymä Studio-lattiavalaisin, jossa on nimensä mukaisesti ihanaa elokuva- tai valokuvausstudion henkeä. Kävimme miehen kanssa jo kerran katsomassa valaisinta paikan päällä Kodin Ykkösessä, ja hyvältähän se näytti luonnossakin.

Kuva: Kodin1


Kolmas kohta olkkarin hankinta- tai ainakin haaveilulistalla on Luhta Köysi-rahi, joka viihtyisi varmasti mainiosti meiltä jo löytyvien virkattujen korien ja neulottujen tyynyjen seurassa. Onkohan siitä vaan enää mustaa väriä saatavilla, pikaisella googlettamisella sitä ei nimittäin näyttänyt löytyvän enää Hobby Hallin tai minkään muunkaan verkkokaupan valikoimista.

Kuva: Hobby Hall

Tällaisia sisustusmietteitä olen siis pohtinut tässä viime aikoina... Kangastaulut ovat toki jo aika vanha juttu, ja kolmijalkaisia studiolamppuja ja virkattuja rahejakin on näkynyt jo jonkin aikaa. Olenkin yrittänyt miettiä, alkavatko nämä kyllästyttää jossain vaiheessa, mutta tullut aina lopulta siihen tulokseen, että pidän näistä kaikista niin paljon, että niistä saattaisi hyvinkin muodostua kestosuosikkeja.

Nyt kiinnostaisi kuitenkin kovasti kuulla, miltä nämä suunnitelmat sinusta näyttävät?

5 kommenttia:

 1. Hyviä ideoita! Kangastaulu on edullinen ratkaisu
  taideteoksen asemasta. Mullakin ollut sellaisia useita seinällä ja styroksiin pingoitettuna, silloin se kestää seinällä vaikka nupineulalla. Helppo vaihtaa, jos kaipaa vaihtelua. Ihana se valaisin, ottaisin heti! Rahia ei ole todellakaan osunut silmiin mustana, joten voisit kysellä, jos saisivat sellaisen vaikka suoraan "tehtaalta". Anna vaan mennä! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania suunnitelmia ja kannatan ehdottomasti näitä kaikkia ! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos mukavista kommenteista, anne ja Milma! Päätimme nyt toteuttaa ainakin taulu- ja valaisinsuunnitelma, ja ensi viikonloppuna on tarkoitus lähteä shoppailemaan. :) Mies lupasi nikkaroida kangastaululle kehykset puulistasta, mutta tuo styroksiin pinnoitettu kuulostaa kyllä myös hyvältä vaihtoehdolta, pitääpä vielä miettiä kummalla tavalla sen toteuttaisi...

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana sohva!<3 *tahtoo samanlaisen* niimpä kysynkin, onko tuo mistä ostettu, tai siis minkä valmistajan? vieläköhän noita on myynnissä? minkä hintainen tuo oli? (jos ei uutena enää saa niin että tiedän mitä käytetystä kannattaa maksaa) :) kiitos vastauksesta jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on ostettu meille käytettynä Huuto.netistä neljä vuotta sitten, joten valitettavasti en osaa sanoa sen alkuperäistä ostopaikkaa tai valmistajaa. :( Kyseessä on luultavasti sen verran vanha malli, ettei sitä enää valmisteta, joten kannattaa siis yrittää bongata, josko tuollainen löytyisi jostain käytettynä. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)