Jääkaapissa oli jäljellä vielä pari chorizo-makkaraa, joista ajattelin tällä kertaa tehdä jotain erityylistä herkkua kuin sunnuntainen keitto. Munakas on helppo ja nopea tehdä, ja se on pelastanut meillä monet kiireiset arki-illat. Tällä ohjeella syntyy munakas pääruuaksi yhdelle, tai alkuruuaksi tai pieneen nälkään kahdelle.
3 munaa
3 rlk maitoa
ripaus suolaa
ripaus pippuria
ripaus paprikajauhetta
voita ja öljyä paistamiseen
Täyte
50 g chorizo-makkaraa
pala paprikaa
pala sipulia
(pala kesäkurpitsaa)
Pinnalle ruohosipulisilppua
Pilko täytteen ainekset pieniksi paloiksi. Kuumenna voita ja öljyä paistinpannussa ja paista makkaroita ja kasviksia siinä niin että ne saavat hieman väriä ja kypsyvät hieman. Siirrä ne sitten toiseen astiaan odottamaan.
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito ja mausteet. Lämmitä paistinpannu miedolle lämmölle ja sulata pannulla nokare voita. Kaada munakasmassa pannulle, anna hyytyä muutamien sekuntien ajan, ja siirtele sitten munakasmassaa varovasti paistinlastalla. Kun munakas on hyytynyt, lisää täytteet sen toiselle puoliskolle, ja taita munakkaan toinen puoli täytteiden päälle.
Kippaa munakas lautaselle ja ripottele päälle ruohosipulisilppua.
Nam :-)
VastaaPoista