5.2.2012

Riojalainen peruna-juureskeitto

Tänään meillä suojauduttiin pakkaselta kuumia kasviskeittoja tuhdimman ja mausteisemman lämmikkeen voimin. Resepti perustuu Viini-lehden riojalaisen perunakeiton ohjeeseen, mutta tässä puolet perunan määrästä on korvattu juureksilla, sekä siitä syystä että pidän monista juureksista enemmän kuin perunasta että koska meiltä löytyi jääkaapista aiemmista kokkauksista ylijääneet lantun ja sellerin palat. Mikäli haluaa tehdä aidomman riojalaisen keiton, voi käyttää pelkkää perunaa. Resepti on kahdelle hengelle.



250 g perunaa
250 g lanttua ja selleriä
2 rlk oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
100 g chorizo-makkaraa
0,75 dl valkoviiniä
vettä 
timjamia

Kuori ja kuutioi perunat ja juurekset. Kuumenna öljy suuressa paistokasarissa, ja paista perunoita ja juureksia siinä kunnes ne saavat hieman väriä. Kuori sipulit ja valkosipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipulit pannulle ja paista noin 5 minuuttia. Leikkaa paprika reilun kokoisiksi paloiksi. Lisää paprikat ja mausteet pannulle ja paista vielä muutama minuutti. Viipaloi chorizo ja lisää se ja valkoviini pannulle. Kaada pannulle lisäksi vettä sen verran että kasvikset lähes peittyvät. Keitä kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä (n. 15 minuuttia). Koristele keitto timjamilla.

Meillä syötiin tätä tänään ihan vain raikkaan rasvattoman maidon kera, mutta mikäli keiton seurana haluaa nauttia viiniä, niin Viini-lehden suositus on (luonnollisesti) Riojan alueen Tempranillo Montecillo Crianza 2007.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)