4.1.2013

Kvinoa-fetasalaatti

Tiesittekö, että tänä vuonna on YK:n julistama kansainvälinen kvinoan teemavuosi? En minäkään, ennen kuin sattumalta luin Wikipediasta kyseisen faktan. Kvinoa on ollut minulle tähän mennessä varsin tuntematon tapaus, mutta innostuin lueskelemaan siitä lisää, ja selvisi, että kysehän onkin varsin terveellisestä ruoka-aineesta. 

Kvinoa on pinaatille ja punajuurelle sukua oleva kasvi, jonka syötävä osa on sen siemenet. Sitä voi käyttää riisin tai couscousin tapaan, ja siinä on niitä monipuolisemmin ravintoaineita: paljon proteiinia, hyvälaatuisia rasvoja ja kivennäisaineita, joten se sopii hyvin esimerkiksi urheilijan ruokavalioon. 

Tein kvinoasta salaatin, jota söimme paistetun lohen lisukkeena (mutta se toimisi myös sellaisenaan kasvisruokana). Kvinoa itsessään osoittautui aika miedonmakuiseksi, rakenteeltaan ja suutuntumaltaan hauskaksi lisukkeeksi, ja salaatti kokonaisuudessaan oli sen verran hyvää, että tämä tuskin jää viimeiseksi kvinoakokeiluksi meidän keittiössä.

1,5 dl kvinoaa
3 dl vettä

1/2 kesäkurpitsaa
1/2 paprikaa
1/2 punasipulia
öljyä
rucolaa
fetajuustoa

Kastike:
tuoretta basilikaa silputtuna
oliiviöljyä
sitruunamehua

Huuhtele kvinoa huolellisesti lämpimällä vedellä, ja keitä se pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko kesäkurpitsa, paprika ja punasipuli ja kuullota niitä öljyssä paistinpannussa kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää kvinoa ja sekoita.

Pese rucola ja pilko fetajuusto. Kokoa niistä ja kvinoa-kasvisseoksesta annokset lautaselle. Sekoita kastikkeen ainesosat yhteen ja tarjoa salaatin kanssa.

12 kommenttia:

  1. Mä oon jonkun verran käyttänyt kvinoaa mutta se ei ole jotenkin mun mieleen :( Ehkä se on just se rakenne...se vaan oilisi niin terveellistä että täytyy yrittää vielä. Nytkin tuolla kaapissa on avaamaton paketti mutta jotenkin ei vaan tule käytettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo kvinoan rakenne on tosiaan sellainen, että voin kuvitella hyvin että kaikki eivät pidä siitä... Menisiköhän se paremmin jonkin kastikkeen kanssa?

      Poista
  2. Minä olen käyttänyt salaatissa ja minusta on hyvää, olen laittanut sitä couscousin "tilalle". Aluksi se maistui oudolta, mutta nyt olen kyllä tottunut ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kvinoa tosiaan sopii varmasti tosi hyvin couscousin "tilalle", ovat kuitenkin sen verran samantyylisiä rakenteeltaan. Makuhan tuossa on aika omanlaisensa, mutta minustakin se on hyvää. :)

      Poista
  3. Quinoa yksinään maistuu tosiaan vähän puulta, mutta maustetussa vedessä keitettynä se on oikein makoisaa! Käy myös kivasti korvaamaan riisin fried ricessä tmv.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitääpä kokeillakin tuota maustetussa vedessä keittämistä seuraavalla kerralla!

      Poista
  4. Nam, kuulostaa herkulta! Menee testiin ja onkin eka kvinoa-kokeilu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä suositella kokeilemaan kvinoaa, tämä oli minullekin ihka ensimmäinen kokeilu, mutta oli kyllä hyvää! :)

      Poista
  5. Kokeilin ohjettasi ja hyvin maistui! Pikkusen liian kauan kuullotin, joten lopputulos muistutti puuroa, mutta hyvää oli silti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja palautteesta, mukava kuulla että maistui! :)

      Poista
  6. Kiitos reseptistä, tykättiin miehen kanssa ihan mahdottomasti. Lapsi söi vaan paprikat ja kvinoat, mutta onkin nirso 4v:)Seuraavan kerran kokeillaan tummaan kvinoaan.

    VastaaPoista
  7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)