2.2.2013

Punajuuri-kaprispihvit ja sinihomejuustokastike

Tervehdys ja hyvää helmikuuta! Kokeilin tällä viikolla taas pitkästä aikaa uutta reseptiä, tällä kertaa punajuuresta. Punajuuri kuuluu suosikkijuureksiini, mutta olen jumiutunut tekemään siitä yleensä yksiä ja samoja ruokia (punajuuri-vuohenjuustokeittoa tai -salaattia). Kun sitten löysin kauppareissulla mukaan tarttuneesta Ruoka-Pirkka -lehdykästä punajuuripihvien ohjeen, päätin kokeilla sitä. 

Pihvit olivat käteviä paistaa (kerrankin kasvispihvejä jotka pysyvät koossa eivätkä hajoa pannulle), ja todella maukkaita. Pihveihin ennakkoon asenteella "eikö näissä ole mitään lihaa" suhtautunut mieskin söi niitä lopulta ison kasan ja kehui niitä maistuviksi. Ohjeesta tulee neljä annosta. Meillä tosin pihveistä riitti kahdelle hengelle kahteen syöntikertaan, mutta kastike loppui kesken ja jouduin toisella kerralla jatkamaan sitä maustamattomalla jogurtilla.

Pahoittelut muuten taas hieman pitkäksi venähtäneestä postaustauosta, yritän taas ryhdistäytyä ja kirjoitella tänne hieman tiheämpään. Mielessä on ainakin pari uutta ideaa kodin sisustukseen, ja tänä iltana edessä on vielä mukavat illanistujaiset, joiden tunnelmista luvassa juttua ensi viikolla. 

Nyt kuitenkin toivotan hauskaa lauantai-iltaa kaikille ja oikein paljon tervetuloa uusille lukijoille! Iso kiitos myös kaikille teille ihanille jotka olette muistaneet blogiani erilaisilla haasteilla ja tunnustuksilla, vastailen niihin mahdollisimman pian! :)

2 kpl (n. 200 g) raakaa punajuurta
2 kpl (n. 200 g) perunoita
2 kpl (n. 200 g) porkkanoita
pala purjoa
1 rlk öljyä
4 kananmunaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tlk (50 g) kapriksia
1 rlk juoksevaa hunajaa
2 tl kuivattua timjamia tai 2 rlk tuoretta timjamia silputtuna
1 tl suolaa
mustapippuria

Paistamiseen:
juoksevaa margariinia tai öljyä + voita

Sinihomejuustokastike:
1 tlk (2 dl) kermaviiliä
1/4-1/2 dl sinihomejuustomuruja
1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rlk tuoretta timjamia silputtuna

Kuori ja raasta juurekset. Viipaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Kuullota purjoviipaleita pannulla öljyssä. 

Sekoita juuresraaste, purjot, kananmunat ja vehnäjauhot yhteen kulhossa. Lisää valutetut kaprikset, hunaja, timjami, suola ja ripaus mustapippuria. 

Kuumenna rasva ohukaispannussa - testatusti myös tavallinen paistinpannu käy hyvin. Annostele 1/2-3/4 dl juuresseosta pihviä kohden. Pihvitaikina vaikutti sen verran nestepitoiselta, että käytin reikäkauhaa annostelluun, jolloin ylimääräiset nesteet jäivät lopuksi kulhon pohjalle ja pihvit pysyivät paistettaessa koossa hyvin. Paista keskilämmöllä (punajuuri saattaa palaa helposti!) noin 5 minuttia per puoli. Pidä pihvit lämpiminä esimerkiksi foliolla peitetyllä lautasella. 

Sekoita kermaviilin joukkoon sinihomejuusto, hunaja, suola, mustapippuri ja timjami. Kastiketta kannattaa maistaa ennen suolan lisäämistä sillä sinihomejuusto on varsin suolaista. Tarjoa kastike pihvien kera.


3 kommenttia:

  1. Vähän täällä oltiin jo huolissaan että ihin sä olet sieltä kadonnut :) Kivan reseptin kanssa tulit takaisin, mä juuri eilen huutelin blogissani punajuuriohjeiden perään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hengissä ollaan edelleen, vaikka vähän hiljaista onkin ollut. :) Yritän taas vähän aktivoitua sekä tänne omaan blogiin kirjoittelun suhteen että käydä myös blogissasi kurkkaamassa mitä sinulle kuuluu. :) Kiva kuulla että tykkäsit reseptistä. :)

      Poista
  2. Vaikuttaa hyvältä reseptiltä, laitanpa sen kirjanmerkkeihini talteen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)