2.11.2012

Karpaloglögi

Hyvää alkanutta marraskuuta! Marraskuu ei ehkä muuten kuulu suosikkikuukausiini, mutta mukavaa siinä on se, että voi pikkuhiljaa alkaa suunnitella joulujuttuja. Tonttukoristeita en aio ihan vielä kaivaa esille varaston kätköistä, mutta marraskuun alku on sen sijaan mielestäni aivan loistava aika aloittaa glögi- ja piparikausi.

Eilen kokeilin tehdä karpaloglögiä, jonka ohjeen löysin täältä. Alkuperäisessä reseptissä on mainittu Muscovado-sokeri, mutta tein glögin kokonaan ilman sokeria, ja hyvää tuli ainakin näin vähemmän makeiden herkkujen ystävän mielestä. 

Tämän ohjeen myötä toivotan oikein ihanaa viikonloppua kaikille! :)



1 l karpalomehujuomaa
20 kpl maustepippureita
1 vaniljatanko
7 kpl tähtianiksia
3 kpl kanelitankoja
(2 rkl Muscovado-sokeria)

Lisäksi:
kuivattuja karpaloita
mantelilastuja

Leikkaa vaniljatanko pitkittäin halki. Laita kaikki ainekset (karpaloita ja mantelilastuja lukuunottamatta) kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuutin ajan. Tarjoa mantelilastujen ja kuivattujen karpaloiden kera.

8 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaapa herkulta! Itse keittelin viime vuonna appelsiiniglögiä, mutta karpaloglögistä en ollut vielä kuullutkaan! Täytyy laittaa reseptisi korvan taakse! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiiniglögi kuulostaa myös mielenkiintoiselta, pitääpä kokeilla joskus myös sitä. :)

      Poista
  2. Karpaloglögi saattaisi olla minunkin makuuni, täytyy ehkä kokeilla. Piparien paistoa olen jo suunnitellut, mutta ehkä odotellaan vielä ja tyydyn kaupan antimiin. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, tämä oli kyllä hyvää. :) Täytyy tunnustaa etten ole itsekään vielä paistanut pipareita, nuo kuvassakin näkyvät ovat vieraiden tuomisia... Jossain vaiheessa pitää kyllä tehdä niitä, tuovat ihanan joulun tuoksun kotiin. :)

      Poista
  3. Mä taidan myös avata glögikauden tänään, ihanaa :) Karpaloglögi olis varmaan myös mun mieleen, vähemmän makea on mun juttu ja karpalomehu on aina ollut lempparia .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karpalomehu on minunkin lempparia, sekä sellaisenaan että erilaisissa drinkeissä. Tässä glögissä mehun maku tuntuu aika selvästi, eli sopii hyvin karpalomehun ystävälle. :)

      Poista
  4. Tykkään ihan tavallisestakin glögistä hirmuisesti, mutta että KARPALOglögiä! Ei voi olla kuin superhyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, tykkään valtavasti sekä tavallisesta glögistä että karpaloista, joten niiden yhdistelmäähän oli yksinkertaisesti aivan pakko kokeilla! :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)