11.11.2012

Lempiasioita


Looking for Clementines -blogin Tuuli haastoi minut mukaan mukavaan haasteeseen - listaamaan 10 lempiasiaani. Haaste on peräisin Mokon maailmasta. Valtavasti kiitoksia, Tuuli! Tämän hetken lempiasioiden miettiminen oli kivaa puuhaa, välillä sitä on hyvä muistuttaa itselleenkin mitkä ovat niitä pieniä ja vähän isompiakin asioita arjessa jotka tuovat hyvää mieltä. 


Haasteen ohjeet ovat seuraavat:
  1. Listaa tämän hetken kymmenen (10) lempiasiaasi (voit halutessasi kopioida haastepostaukseen yllä olevan blogihaastekuvan ja/tai käyttää omia kuviasi)
  2. Jaa haaste vähintään viidelle (5) tykkäämällesi blogille ja ilmoita siitä heille
  3. Muista nauttia listaamistasi lempiasioista mahdollisimman usein!
Haasteeseen kuului myös mahdollisuus osallistua Mokon myymäläinstallaatioon ja arvontaan, mutta meikäläinen on tämän kanssa sen verran myöhässä että viimeinen osallistumispäivä ehti mennä jo viikko sitten. Tämän vuoksi en myöskään laita haastetta enää eteenpäin.

Tässäpä kuitenkin sekalainen lista tämän hetken lempiasioitani satunnaisessa järjestyksessä:


1. Kauniit asiat arjen keskellä. Viimeisin ihastukseni on tämä Mimmin maustamattoman jogurtin purkki, joka piristää aamujani, sillä vakioaamiaseni on kaurapuuro jogurtin ja pakastemarjojen kera. Myös purkin sisältö on hyvää. 


2.  Lyhdyt, kynttilät ja muut talvi-iltojen tunnelmantuojat

3. Viltit, villasukat, tee, kaakao ja muut talvisten päivien ja iltojen lämmittäjät.

4. Pienet herkutteluhetket. Olen opetellut, ettei aina tarvitse syödä vaikkapa koko suklaalevyä, paristakin palasta voi nauttia yhtä paljon. Tämä onnistuu aina välillä, välillä ei. :)

5. Haaveilemansa asian löytäminen alennusmyynnistä tai kirppikseltä. Viimeksi ilahduin, kun löysin tämän monia kertoja kaupassa hypistelemäni Sagaformin superkauniin piirakkavuoan Kodin Ykkösestä puoleen hintaan.

6. Ne aamut, jolloin saa nukkua pitkään ja heräillä kaikessa rauhassa sälekaihdinten raosta kurkisteleviin auringonsäteisiin. Tämän olen maininnut jossain aiemmassakin mukavia asioita-haasteessa, mutta se kuuluu lempiasioihin yhä edelleen. :)

7. Käsityöt. Olen jäänyt ihan koukkuun neulomiseen ja virkkaukseen, ne tuovat ihanan rentouttavaa vastapainoa työkiireille.

8. Lehdet. Rakastan erityisesti sekä kotimaisia että ulkomaisia sisustuslehtiä, mutta myös ruoka-, muoti- ja naistenlehtiä on ihana selailla. Voisin tuhlata lehtien osteluun pienen omaisuuden, mutta onneksi niitä saa lainata myös kirjastosta, jos ei ole niin tarkka siitä onko kyseessä juuri se uusin numero.

9. Hyvä ruoka. Tämäkin on niitä jo aiemminkin mainitsemiani ikisuosikkejani. :)

10. Ne hetket, kun pysähtyy hetkeksi vaikkapa kesken työpäivän tai arkisten kotipuuhien, ja tulee tunne että kaikki on oikeastaan aika hyvin.

Kerta kiellon päälle: 11. Bloggaus. Ennen tämän vuoden alkua blogit olivat minulle lähes täysin tuntematon maailma. Nyt bloggaamisesta ja blogien lukemisesta on kuitenkin muodostunut tärkeä osa elämääni. 

Nyt viime viikkoina postaustahtini on hieman hidastunut ja kommentteihin vastailukin välillä tapahtunut pienellä viiveellä, elämässä kun on puhaltanut pienimuotoisia muutoksen tuulenpuuskia. Kun samaan aikaan olen kärsinyt vielä varsin sitkeästä flunssasta, ei energiaa ole tahtonut aina riittää edes rakkaalle ja iloa tuovalle harrastukselle. Nyt kuitenkin alkaa taas pikkuhiljaa helpottaa... 

Haluaisinkin kiittää kaikkia teitä ihania lukijoita kun jaksatte aina pistäytyä täällä ja jättää ilahduttavia kommentteja. :)

Ihanaa ja leppoisaa sunnuntaita, ja hyvää isänpäivää kaikille isille! :)

7 kommenttia:

  1. Ihania lempiasioita sulla :)
    Bloggaus on kyllä sellanen juttu et tosi nopeasti mullakin tosi tärkeäksi osaksi elämää. Ihan hirmuisen rakas harrastus ja kommenteista ilahtuu aina niin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Bloggaus on tosiaan sellainen harrastus, että siitä on muodotunut lyhyessä ajassa hyvinkin rakas osa elämää, ehkä se on nämä kommentit ja muiden bloggaajien kanssa kommunikointi joka tekee siitä niin tärkeän ja hyvää mieltä tuovan jutun. :)

      Poista
  2. Ihana listaus! Neulominen ja virkkaus tosiaankin koukuttaa. Tosi kiva kori sulla siellä tulossa! Voipi olla että joudun siitä mallin nappaamaan ;) Voisin allekirjoittaa kaikki muutkin listasi kohdat. Omani oli erilainen, mutta ihania asioita onkin niin paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Korin malli on vapaasti napattavissa. :) Olen ihan koukussa noiden raidallisten korien virkkaamiseen, niitä on tullut tehtailtua jo äidillekin lahjaksi kun oma koti on jo niitä täynnä. :)

      Tuo on kyllä niin totta että ihania asioita on todella paljon, tuo minunkin listastani oli juuri tuon hetken fiiliksen mukaan tehty, siitä olisi olisi voinut tulla hyvinkin erilainen jonain toisena päivänä... :)

      Poista
  3. Tulipa kiva lista (ei sillä että olisin epäillyt!) :) Nuo Vallilan lakanat kohdassa 6 on aivan ihanat!

    Minuakin on vaivannut sitkeä flunssa/väsymys, joka kyllä hankaloittaa arjen pyöritystä. Voimia & paranemisia sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Vallilan lakanat ovat yhdet omista suosikeistani, kivoja Helsinki-muistoja ja ihanan piristävää oranssia. :)

      Kiitos, ja paljon voimia ja paranemista sinullekin! :)

      Poista
  4. Mukavia lempiasioita, ja suklaata saattaa pian hypätä ostoskoriini sillä olen kohta kauppaan lähdössä ja nyt tuo suklaan kuva jää kummittelemaan mieleen :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)