29.11.2012

Lohi-kesäkurpitsapasta

Syön aika harvoin pastaa, mutta päätin kokata sitä pitkästä aikaa. Liekö tämä pakkassää syynä siihen, että teki mieli jotain täyttävää ja lämmittävää hyvää. Pastakastikkeen raaka-aineiksi valikoituivat ikisuosikkini kesäkurpitsa ja savulohi, ja ohje sille löytyi täältä.

300 g tuoretta lohta tai savulohta
300 g kesäkurpitsaa
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
3 rlk oliiviöljyä
1 sitruunan raastettu kuori
ruohosipulia
suolaa ja pippuria
(parmesaanijuustoa)

pastaa pakkauksen ohjeen mukaan

Laita pasta kiehumaan ja keitä sitä pakkauksen ohjeen mukaan. 

Silppua salottisipuli ja valkosipuli, pese ja kuutioi kesäkurpitsa ja kuutioi lohi. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja kuullota salottisipulia ja valkosipulia siinä. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja tilkka vettä. Paista muutaman minuutin ajan kunnes kesäkurpitsat ovat hieman pehmenneet. Lisää lohikuutiot ja paista kunnes ne ovat ruskistuneet kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta valmis pasta, lisää se pannulle kastikkeen joukkoon ja sekoittele. Lisää lopuksi raastettu sitruunankuori ja silputtu ruohosipuli.

Pasta kaipasi vielä mielestäni vähän jotain lisämakua, ja niinpä puristin sen sekaan vielä hieman sitruunan mehua, ja ripottelin tarjoiluvaiheessa pinnalle reilusti parmesaaniraastetta.

1 kommentti:

  1. Oi kun on hyvännäköstä, pitää ehdottamasti tehdä tätä lähipäivinä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)