8.11.2012

Paprika-vuohenjuustokeitto

Tänään kokeilin uutta kasviskeittoreseptiä, paprika-vuohenjuustokeittoa, joka olikin mukava talvi-illan lämmike. Vuohenjuusto pehmensi ihanasti paprikan makua, ja valkoviini toi keittoon oman säväyksensä.  

Idean keittoon sain Viini-lehden Viikon viinivinkki -uutiskirjeen reseptistä. Näillä määrillä aineksia syntyi onnistuneesti soppaa kahdelle nälkäiselle syöjälle ja vähän jäi vielä ylikin. Kaikki tai osan paprikoista voi myös korvata säilykepaprikasuikaleilla. Linkin takaa löytyy myöskin viinisuositus keitolle.

Mukavaa ja lämpöistä torstain loppuiltaa! :)

3 punaista paprikaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä ja voita 
tuoretta timjamia
1 dl valkoviiniä
pieni tilkka valkoista balsamicoa
suolaa ja mustapippuria
kasvislientä
150 g vuohenjuustoa
sokeria
n. 1 dl kermaa

Pilko paprikat ja sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna loraus öljyä ja nokare voita kattilassa, ja paahda sipuleita ja valkosipuleita siinä. Lisää paprikat ja reilusti tuoretta timjamia, ja kuullota muutaman minuutin ajan. 

Lisää valkoviini, pieni loraus valkoista balsamicoa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kasvislientä niin että paprikat peittyvät. Sekoita keittoon myös vuohenjuusto sekä sokeria maun pyöristämiseksi (itse laitoin pari teelusikallista). 

Anna kiehua hiljalleen kunnes paprikat ovat pehmenneet, minulla tähän meni noin 20 minuuttia. Kaada keitto tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi, tai soseuta se sauvasekoittimella kulhossa. Lisää soseuttamisen aikana joukkoon kermaa niin että keitosta tulee sopivan paksuista. Kuumenna keitto kattilassa, annostele lautasille ja tarjoa valkosipuli-timjamikrutonkien kanssa.

Valkosipuli-timjamikrutongit:

pari viipaletta vaaleaa leipää
1 rlk öljyä
1 valkosipulinkynsi
silputtua tuoretta timjamia

Leikka leipä kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla, ja paista leipäkuutioita kuumalla pannulla kunnes ne ruskistuvat hieman. Lisää murskattu valkosipulinkynsi ja silputtu timjami ja sekoittele.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvälle, ainakin ainekset ovat sellaisia mistä tykkään erikseen syötynä niin eivätköhän ne maistu yhdistettynäkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään myöskin noista kaikista aineksista erikseen syötynä, tässä keitossa tosin minkään niiden maku ei noussut selkesti esiin, mutta tosi hyvää oli joka tapauksessa. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)