21.12.2012

Konjakkisinappi

Kirjoitin viimeksi, että joulumieli on ollut minulla tänä vuonna kadoksissa, mutta nyt kun joulu lähestyy, se tuntuu taas löytyvän. Tuttujen joulukoristeiden esille laittamisesta, joulukalenterin avatuista luukuista, lumisesta pakkassäästä, glögin ja joulutorttujen mausta ja tuoksusta, lahjapaperin rapinasta, joulusinapin keittämisestä ja purkittamisesta... 

Vietämme joulunpyhät minun ja miehen vanhempien luona kyläillen (ja jouluherkkuja syöden), ja viemme purkilliset itsetehtyä konjakkisinappia tuliaisiksi joulunviettopaikkoihin. Tässäpä sen resepti vaikkapa viime hetken joululahjavinkiksi:


2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kermaa
1-2 kananmunaa
1 tl viinietikkaa
ripaus suolaa
2 rlk konjakkia

Sekoita sinappijauhe, sokeri, kerma ja kananmunat tasaiseksi massaksi kattilassa. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Annan jäähtyä hieman ja lisää viinietikka ja konjakki sekä mausta maun mukaan suolalla. Purkita ja laita jääkaappiin. Sinappi saa tekeytyä noin vuorokauden ajan, ja se säilyy jääkaapissa säilytettynä noin kaksi kuukautta.

1 kommentti:

Kiitos kommentista! :)