8.10.2012

KATU kahvila ja vähän niinkuin Instagram

En ole tähän mennessä käyttänyt blogimaailmassa niin kovin suosittua Instagramia, syynä ei ole kuitenkaan se että vastustaisin sitä, vaan yksinkertaisesti se että kyseinen applikaatio ei tue meikäläisen Nokialaista. Samantyylisiä "kännykkäräpsystä retrokuvaksi" -ohjelmia löytyy onneksi kuitenkin muitakin, ja päädyin testailemaan niistä omalle Macille tai PC:lle asennettavaa Camera Bag 2:sta. 

Ensikosketuksen perusteella "Kameralaukussa" vaikutti olevan varsin hyvä valikoima filttereitä ja kehyksiä, joiden lisääminen kuviin tapahtui helposti. Instagramista se poikkeaa kuitenkin siten, että siitä puuttuu sosiaalinen ulottuvuus, kyseessä on siis pelkkä kuvankäsittelyohjelma.

Ensimmäisenä Camera Bag -käsittelyyn pääsivät viikonlopun kahvilareissulta ottamani kännykkäkuvat. Kävimme lauantain kaupunkireissulla testaamassa Oulun kahvilakartan uusimman tulokkaan, viime perjantaina Pakkahuoneenkadulle avatun KATU kahvilan

Ensivaikutelma paikasta oli positiivinen, lohipiirakka oli hyvää, melkein kuin kotona tehtyä, ja sen pieni lisukesalaatti erityisen maistuvaa. Lounastakin olisi ollut tarjolla, mutta sen testaaminen jäi toiseen kertaan, vaikkakin lauantain lounasruoka karitsa-juureskeitto kuulostikin herkulliselta. Ruoan lisäksi myös paikan pelkistetty mutta viihtyisä mustavalkoinen sisustus oli mieleeni.

Onnistuneen kahvilareissun lisäksi viikonloppu sujui täällä muutenkin mukavissa, rentouttavissa ja piristävissä merkeissä. Se tulikin tarpeeseen, sillä olen ollut viime aikoina jostain syystä tosi väsynyt, päivät tuntuvat vain vilahtavan ohi hetkessä ilman että saan aikaiseksi tehdä mitään. Liekö tällä lokakuisella sateella ja harmaudella osuutta asiaan... 

Ensi viikonloppuna on onneksi odototettavissa myös hauskaa ohjelmaa, järjestämme nimittäin silloin tuparit kaveriporukalle. Tuparitarjottavien reseptejä ja tunnelmia juhlahumusta on luvassa myös tänne blogin puolelle. :)

Mukavaa maanantai-iltaa ja alkanutta viikkoa! :)

2 kommenttia:

  1. Tää Camera Bag vaikuttaa kivalta. Nokialaisella täälläkin mennään niin Instagram ei ole mullekkaan mahdollinen vaikka kiinnostaisikin. Ehkä me Nokiaihmisetkin saadaan joskus oma sovellus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nokiallekin - tai ainakin joillekin malleille - on saatavissa myös joitain sovelluksia, en tiedä tosin ovatko ne yhtä käteviä ja löytyykö niistä samat toiminnot kuin Instagramista. Tykästyin tähän Camera Bagiin, sillä tykkään käsitellä kuvat mieluummin kännykän näyttöä vähän isommalla ruudulla, joten ei haittaa vaikka ne pitää ensin siirtää läppärille...

      Poista

Kiitos kommentista! :)