18.10.2012

Kinkku- tai katkarapupiirakka

Tässäpä lopultakin illanistujaisten luottotarjottavani eli suolaisen piirakan ohje. Piirakan täyte perustuu ranskalaisen quiche lorraine -kinkku-juustopiirakan reseptiin, mutta olen tehnyt tällä samalla ohjeella myös katkarapupiirakkaa sekä kasvispiirakkaa, johon laitoin kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia. 

Jujuna tässä piirakassa on täytteen ainesten paistaminen ensin paistinpannulla, mikä antaa niille mukavasti lisämakua. Käyttämäni suolaisen piirakan pohjan ohjeen olen julkaissutkin aiemmin täällä. Tällä kertaa tosin käytin valmista ruis-kaurapohjaa. 



200 g saunapalvikinkkua tai katkarapuja
1/2 purjoa
1/2 paprikaa
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
150 g juustoraastetta (esim. emmental)
persiljasilppua
ripaus suolaa ja pippuria

Suikaloi kinkku tai sulata pakastekatkaravut. Pese ja suikaloi purjo ja paprika. Paista kinkkua tai katkarapuja, purjoa ja paprikaa halutessasi paistinpannulla tilkassa öljyä niin että ne saavat hieman väriä.

Sekoita ruokakerma, kananmuna, juustoraaste ja persiljasilppu yhteen, ja lisää pieni ripaus suolaa sekä pippuria. 

Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille. Lisää kinkku tai katkaravut, purjo ja paprika. Kaada niiden päälle ruokakerma-juustoseos. 

Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.

1 kommentti:

Kiitos kommentista! :)