24.10.2012

Punajuuri-briejuustosalaatti

Toissa viikonlopun tupareiden jäljiltä jääkaappiimme jäi iso pala brie-juustoa, jolle on pitänyt keksiä erilaisia käyttötarkoituksia, jotta se ei menisi vanhaksi. En tiedä kuinka tämä on mahdollista, yleensä kun meillä juustot katoavat kaapista alta aikayksikön, en tiedä (tai ainakaan tunnusta) minne. 

Olen yleensä tehnyt brie-juustosta mansikkaisia tai hedelmäisiä salaatteja, mutta ne tuntuivat vähän turhan kesäisiltä tähän hetkeen, joten päätin kokeilla brieä vuohenjuuston sijaan  punajuurisalaattiin. Salaatista tuli todella herkullista myös näin, vaikka täytyy sanoa että vuohenjuusto säilyy edelleen suosikkinani. Onhan se mukava kuitenkin kokeillalillä myös jotain erilaista, joten tässäpä salaatin resepti tällä kertaa brien kera. 

punajuuria
öljyä
hunajaa
vaaleaa balsamicoa
rosmariinia
brie-juustoa
pinjansiemeniä
rucolaa

Ota brie-juusto jääkaapista huoneenlämpöön. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä punajuurilohkot pellille leivinpaperin päälle ja ripottele niiden pinnalle öljyä, hunajaa, vaaleaa balsamicoa ja rosmariinia. Paahda punajuurilohkoja 200-asteisessa uunissa kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä pintaansa (n. 30 minuuttia). Kääntele punajuurilohkoja tarvittaessa paahtamisen keskivaiheilla.

Pese rucola ja leikkaa brie-juusto palasiksi. Levitä rucolat ja juustot lautasille tai salaattikulhoon. Lisää päälle paahdetut punajuuret. Paahda pinjansiemeniä kuivassa, kuumassa pannussa niin että ne saavat väriä pintaansa, ja lisää salaatin päälle. Ripottele salaatille kastikkeeksi öljyä ja balsamicoa.



9 kommenttia:

  1. Herkullisen näkönen, punajuuret on niin namia :) Pitää tehdä tätä joku päivä.

    VastaaPoista
  2. Vuohenjuusto ja punajuuri on kyllä lyömätön yhdistelmä muttei miksei vaihteluksi näinkin. Ihan nälkä tuli kun lueskelin tätä postausta :) Harmi että se on sänky joka kutsuu nyt eikä jääkaappi :/

    VastaaPoista
  3. Täytyy kokeilla ainakin vuohenjuuston kanssa! :)

    VastaaPoista
  4. Ai että vähän näyttää hyvältä! Nams!!

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää. Täytyy kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Enpä ollut tullut ajatelleeksi, että vuohenjuuston voisi korvata briellä! Vaihtelu virkistää, vaikka vuohenjuusto+punajuuri-kombo onkin lyömätön.

    Blogissani on sinulle hyvän mielen haaste :)

    VastaaPoista
  7. Tyhmä kysymys, mutta pilkotaanko punajuuret raakana vai keitetäänkö niitä ensin vähäsen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvä kysymys, mietin tuota itsekin kun tein vuohenjuustoversiosta tästä salaatista ekaa kertaa, mutten muistanut sitä kirjoittaa ohjeseen. :) Punajuuret pilkotaan raakana, kypsyvät sitten uunissa. Tosin jos haluaa niin niitä voisi varmasti myös keittää vähäsen, jolloin ne olisivat helpompia pilkkoa.

      Poista
    2. Tätä voisikin kokeilla. Mun veitset ovat kyllä niin tylsiä, että toi kevyt keittäminen voisi helpottaa leikkuuta. En kyllä yhtään muista, että pidänkö brie-juustosta, mutta sen näkee sitten. :D

      Poista

Kiitos kommentista! :)