18.4.2012

Kampasimpukkapasta

Tein Hulluilta Päiviltä ostamistani herkuista pastaa Glorian ruoka ja viini -lehden ohjetta hieman muunnellen. Pastasta tuli juuri niin ihanaa kuin sen aineksista voi päätelläkin. :)




12 (n. 450 g) kampasimpukkaa
1 rlk öljyä
1 purjo
3 rlk voita
1 rlk hunajaa
1/4 tl suolaa
2 rlk sitruunamehua
1 pss (0,5 g) sahramia
6 öljyyn säilöttyä artisokansydäntä

(tuore)pastaa
suolaa
vuohenjuustoa
2-3 rlk oliiviöljyä

Jos käytät pakastekampasimpukoita, anna niiden sulaa jääkaapissa 6-8 tuntia tai pikasulata ne siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Pyyhi simpukoiden pinta kuivaksi talouspaperilla ja sivele öljyllä. Laita suolalla maustettu vesi kiehumaan pastaa varten. 

Halkaise purjo ja huuhtele se huolellisesti. Leikkaa purjo n. 10 cm pituisiksi ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää purjo ja paista pari minuuttia, kunnes se on hieman pehmennyt. Sekoita joukkoon hunaja ja suola. Paista vielä muutama minuutti keskilämmöllä.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Paista simpukoita 1-2 minuuttia molemmin puolin. Lisää simpukat purjopaistokseen. Mausta sitruunamehulla ja sahramilla. Leikkaa artisokansydämet 4 osaan ja lisää pannuun. 

Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita purjo-simpukkapaistos sen joukkoon. Annostele pasta lautasille ja ripottele vuohenjuusto nokareina sen päälle ja valuta öljy pinnalle. Tarjoa heti.

5 kommenttia:

  1. Kuullostaa ihanalta!!!
    Kuule, mistä löydät kaikki ihanat sisustuskuvasi? Meillä ensin meinattiin, että keittiö rempaa, mutta nyt se vaihtukin kylpyhuoneeseen, pitäisi olla aika pian selvillä mitä halutaan, työt alkaa kesällä tai viimeistään syksyllä. Saisiko pyytää nöyrästi kylpyhuone postausta..... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisustuskuvat ovat peräisin pääasiassa eri ruotsalaisten kiinteistövälittäjien sivuilta, olen aikalailla addiktoitunut selaamaan niissä esiteltyjä kauniita asuntoja. :) Kiitos kylppäripostausideasta, toteutan sellaisen tässä pikapuolin! :)

      Poista
    2. Kiitos tiedoista ja jään odottelemaan postausta, sulla on tosi hyvä silmä näihin sisustusjuttuihin!!!

      Poista
  2. Oijoi, varmasti hyvää! Ainakin ravintolassa syötyinä kampasimpukat on ihania, mä en oo uskaltanut alkaa niitä itse kokkailemaan kun en mitenkään loista keittiöhommissa..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää. Kannattaa uskaltautua kokeilemaan kampasipukoiden kokkausta kotona, minuakin kyllä jännitti että mitenhän tässä käy kun ekaa kertaa niitä valmistin mutta hyvin onnistuivat. :) Tai no, samanlaista kaunista pintaa kuin ravintolan simpukoissa en ole onnistunut kotikeittiössä saamaan aikaan, mutta maku on ollut hyvä jokatapauksessa. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)