15.4.2012

Kasvihuone parvekkeelle

Harmaana päivänä, kun taivaalta vihmoo vettä/räntää/lunta, on mukava matkata ajatuksissaan kesään ja aurinkoisiin päiviin parvekkeella. Nykyisessä asunnossamme on pieni, tuulen tuivertama avoparveke, mutta uudessa kodissa sisustajaa ja parvekeviljelijää odottaa iso, lasitettu eteläparveke. 

Haaveissani siintelevät ainakin oman parvekkeen yrtit, salaatit, tomaatit ja amppelimansikat. Kuulun tosin niihin ihmisiin joilla viherpeukalo on keskellä kämmentä, mutta itsekasvatetut tuoreet herkut houkuttavat niin paljon, että olen päättänyt tsempata. 

Kasvatuksessa auttaisi ja motivoisi varmasti tällainen parvekekasvihuone:

Kekkilä

Plantagen
Nelson, kuva Suomela
Siisti piha...myös jokin tällainen kasvatuslaatikko voisi ajaa asian ja näyttää kivalta parvekkeella:

Biolan

Lopuksi vielä yksi, jo kerran toisessa yhteydessä julkaisemani fiiliskuva aiheesta. Tässä tosin on paljon pienempiä minikasvihuoneita kuin suunnitelmissani olevat, ja niissä taitaa myös kasvaa hyötykasvien sijaan pelkkiä kukkasia, mutta mukavaa parvekeviljelyn tunnelmaa tästä löytyy silti:

Kuva: Freshome

4 kommenttia:

 1. Noi minikasvihuoneet on ihania, tännekkin kelpaisi. Mulla on aina kesällä tossa partsilla pieni hyötypuutarha ja odotan todella paljon että pääsee taas istuttelemaan yrttejä ja salaattia. Amppelimansikka on myös lemppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo minikasvihuoneet on kyllä söpöjä, ja käytännöllisiä varmasti myöskin. Minulla ei koskaan ollut paria ikkunalaudalla olevaa yrttiruukkua suurepaa hyötypuutarhaa, joten innolla odotankin yrttien, kasvisten ja amppelimansikoiden kasvattamista. :)

   Poista
 2. Itse huomasin viimekesänä ensimmäistä kertaa lasitetun parvekkeen omistajana, että se parveke laseineen on itsessään semmonen kasvihuone, että joutuu välillä huolehtimaan, ettei kasvit kuole kuumuuteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä pointti, ehkä pitäisi siis ensi katsoa kuinka kasvihuoneeksi se parveke itsessään muuttuu, ennen kuin hankkii sinne kasvihuonetta. :) Meillä tuo parveke on tosiaan vielä etelään, joten siellä voi olla varsin kuumat oltavat aurinkoisempina kesäpäivinä...

   Poista

Kiitos kommentista! :)