Vapun ruokamuistoja... Piknik on yleensä kuulunut olennaisena osana vapunviettooni, ja minun ja mieheni yhteinen taivalkin sai aikoinaan alkunsa vappupiknikillä.
Tämä herkullinen suolainen piirakka on tähdittänyt meillä paitsi monia illanistujaisia, myös muutaman vuoden takaista piknikkiä. Piirakan täytteen ohje on alunperin peräisin Crème Bonjourin lehtimainoksesta.
Pahoittelut kuvan huonosta laadusta, minulla on tästä tallessa valitettavasti vain pakattu versio. |
1 piirakkapohja
1 prk artisokansydämiä öljyssä
150 g kylmäsavukirjolohta viipaleina
1 prk Crème Bonjour Salade & apéritif oliivia
2 dl ranskankermaa
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
1/4 tl rouhittua mustapippuria
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Käytä valmista piirakkapohjaa tai tee pohja itse esimerkiksi alla olevalla ohjeella. Painele taikina voidellun uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Valuta artisokansydämet siivilässä ja lohko ne. Leikkaa kylmäsavulohi paloiksi. Levitä artisokat, lohenpalaset ja tuorejuustokuutiot piirakkapohjan päälle. Sekoita ranskankerma, ruokakerma, kananmuna ja mustapippuri kulhossa ja kaada piirakkavuokaan.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Suolaisen piirakan pohja
75 g voita
1 dl ohrajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunasosejauhetta
1 tl leivinjauhetta
n. 1 dl vettä
Sekoita jauhot, perunasosejauhe ja leivinjauhe keskenään. Nypi voi jauhoseoksen kanssa yhteen. Lisää vesi.
PS. Lähden huomenna töiden jälkeen viikonlopunviettoon Helsinkiin, blogia päivitän sikäli mikäli pääkaupungin hektisen elämän keskellä ehdin. ;)
OI, miten näyttää hyvältä ja niin kesäiseltä. :)
VastaaPoista