22.4.2012

Kaura-mustikkamuffinssit

Tämä äidiltä saamani mustikkamuffinssiresepti on varsin tervellistä herkkua. Nämä eivät ehkä nouse yhtä kauniiksi kuin tavalliset muffinssit, mutta maku on hyvä. :) Tällä ohjeella tulee pellillinen muffinsseja, n. 24 kpl riippuen vuokien koosta. 

Vinkki! Joskus kun olen halunnut tehdä pienemmän määrän muffinsseja, olen säästänyt osan taikinasta seuraavaksi aamuksi ja paistanut siitä mustikkalettuja.  Niillä herkuteltiin meillä viimeksi tänä aamuna. :)

2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl piimää
1,25 dl tummaa sokeria
1,75 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl soodaa

Sekoita kaurahiutaleet ja piimä yhtten kulhossa. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.

Kun kaurahiutale-piimäseos on vetäytyneet, lisää niiden sekaan sokeri, öljy ja munat. Sekoita toisessa astiassa jauhot, leivinjauhe, kaneli ja sooda yhteen Yhdistä jauhoseos varovasti sekoittaen muuhun taikinaan. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Lisää lopuksi mustikat varovasti sekoittaen, jotta ne pysyvät mahdollisimman hyvin ehjinä.

Nostele taikina muffinssivuokiin. Jätä 1/3 kohoamisvaraa. Paista muffisseja 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. hei nää kuulostaa hyviltä! ja näitähän vois vetää vaik kuinka monta potematta huonoa omaatuntoa ku on nii terveellisiäki..:D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)