7.5.2012

Faktoja uudesta kodista

Olen sivunnut aihetta nimeltä 'uusi koti' useampia kertoja, olihan yksi syy perustaa tämä blogikin se, että halusin koota erilaisia uuden kodin sisustusideoita yhteen paikkaan. Nyt ajattelin kuitenkin paljastaa erilaisten haaveiluiden ja fiilistelyiden sijaan hieman konkreettisempia asioita siitä, millaiseen lukaaliin olemmekaan muuttamassa.

Minä ja mieheni, entiset vannoutuneet vuokra-asujat, olemme siis ostaneet ensimmäisen oman kotimme. Kyseessä on uudiskohde-kerrostaloasunto Oulun Alppilassa, kolmisen kilometriä keskustasta. Kokoa asunnolla on 88,5 neliötä ja pohjamalli on 3-4 h+k, jonka otimme tuolla kolmella huonella. Muuttolaatikoita pääsemme kantamaan näillä näkymin kesä-heinäkuun vaihteessa.

Olin kahlannut asuntoilmoituksia läpi jo pitemmän aikaa ja heti kun näin tämän pohjakuvan, tiesin että tuo on meidän koti. :) Todellisuudessa otimme tästä toki selvää vähän tarkemminkin ja vertailimme eri asuntoja, mutta pitkällisen pohdinnan jälkeen kävi kuitenkin lopulta niin, että heti aluksi 'siltä oikealta' tuntunut osoittautui myös loppujen lopuksi parhaaksi vaihtoehdoksi. 

Pohjapiirros: Skanska

Asunnossa pidän erityisesti isosta parvekkeesta, valoisuudesta, jota tuolla taatusti tulee olemaan etelään päin olevien isojen ikkunoiden ansiosta, vaatehuoneesta ja hyvistä kaappitiloista (niitä ei tunnu olevan koskaan liikaa), toimivan oloisesta keittiöstä ja avarasta, yhtenäisestä keittiö-olohuonetilasta. Oma sauna ja takka tuntuvat myös varsin luksukselta. :)

Nähtäväksi vain jää, kuinka kuuma tuolla tulee kesällä kun aurinko paistaa noista eteläikkunoista. Olen tosin sen verran vilukissa että pieni lämpö ei haittaa, ja asuntoon tulee kuitenkin sälekaihtimet ja ilmastointi joten lämpötilat eivät toivon mukaan nouse kuitenkaan ihan saunalukemiin. :)

Tilaamistamme muutostöistä merkittävin on keittiösaareke, joka tulee suunnilleen tuon pohjakuvassa näkyvän ruokapöydän keskelle. Saarekkeessa on kaksi leveää laatikostoa lisäsäilytystilaa, ja mukavasti myös vähän lisää pöytätasoa kokkaushommille. Pintamateriaalit olivat jo valmiiksi sen verran kivat että niihin teimme vain joitain pieniä muutoksia.

Tulevan kotitalon rakennustöiden etenemistä on tullut käytyä seurailemassa ulkoapäin useampiakin kertoja, mutta huomenna pääsemme ensimmäistä kertaa käymään asunnossa sisällä. Jännittävää päästä näkemään miltä se oma koti sitten tulekaan näyttämään, jos sitä nyt puolivalmiissa asunnossa osaa sanoa. :) Kalusteiden pitäisi ainakin olla paikoillaan, joten keittiön ja kylppärin kaappeja pääsee jo ihastelemaan. 

Odotan myös kovasti että pääsen katselemaan näkymää parvekkeelta, sijainti seitsemännessä kerroksessa kun on myös yksi suosikkiasioitani uudessa kodissa. Kattohuoneisto, jonka ikkunoista avautuu näkymä yli kattojen, on ollut pitkäaikainen haaveeni, mutta jospa tämä toiseksi ylimmän kerroksen asunto riittäisi vähäksi aikaa. ;)

Huh huh, tulipas tekstiä! Huomenna luvassa vuorostaan kuvia samaisesta aiheesta... Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

6 kommenttia:

 1. Onneks olkoon! Hieno juttu! Pohjakuva näyttää tosi avaralta ja kivalta!

  VastaaPoista
 2. Oi että! Kuulostaa ja näyttää jo nyt tosi kivalta! :-)

  VastaaPoista
 3. Oi kiitos, Krisse ja Mimosa! :) Täällä odotellaan jo innolla muuttoa... :)

  VastaaPoista
 4. Vau mikä koti teitä odottaa, onneksi olkoon! Olen erityisen kateellinen suuresta parvekkeesta ja avarasta keittiö-olohuonetilasta! Tuskin maltan odottaa kuvia :)

  VastaaPoista
 5. Ihana koti tosta tulee ja toi keittiö erityisesti ! Mä niin haaveilen saarekkeesta.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Tuuli ja Milma! Arvatkaa odotanko jo kovasti että pääsisin kokkailemaan tuonne keittiöön ja saarekkeen ääreen... :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)