6.5.2012

Paistettua kuhaa ja parsaa

Viikonlopun herkutteluhetkeen meillä kuului tällä kertaa Herkun kalatiskissä sopivasti tarjouksessa ollut kuhafilee ja parsa, joka on ruokapöytämme vakiovieras niin kauan kuin hyvää eurooppalaista vihreää parsaa kaupasta saa - erityisesti odotan kotimaista parsaa. 

Reseptissä ei tällä kertaa ole ainesosamääriä, vaikka pidänkin tarkoista ruokaohjeista niin tätä tein näppituntumalla. Olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että kun kalan paistaa voissa ja lopuksi vielä lisää valkoviiniä, ei voi mennä vikaan vaikkei ainesten suhde olisikaan ihan optimaalinen. :)

1 kuhafilee /syöjä
suolaa
valkopippuria
sitruunamehua
voita
valkoviiniä 

Mausta kuhafileet suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Sulata voi paistinpannulla ja paista kuhafileet molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Lisää valkoviini (laitoin suunnilleen desin kahdelle fileelle), laita kansi päälle ja anna hautua muutaman minuutin ajan. 

Lisukkeena meillä oli tosiaan keitettyä parsaa voisulan ja sitruunamehun kera. Kuha maistui hyvin ihan sellaisenenaan ja voista ja valkoviinistä saa vähän kastiketta, mutta jos lisäksi haluaa vielä enemmän jotain tuhdimpaa kastiketta, hollandaise tai beurre blanc sopisi varmasti hyvin.

3 kommenttia:

  1. Oi joi. Kiitti vinkistä, pitää tällä viikolla testailla näitä yhdessä :)

    VastaaPoista
  2. Nam, parsa on herkkua - sopii varmasti hyvin kuhan kanssa! Mä oon syönyt sitä vasta grillattuna hollandaise-kastikkeen ja lohen kanssa. Vielä pitäis peruskeitettyä parsaa syödä, parsakeittoakin vois tehdä... Slurps :)

    VastaaPoista
  3. Cinnabaria ja Tuuli, kuha ja parsa sopivat yllättävänkin hyvin yhteen. Yhdistelmän keksin vähän vahingossa kun tuo kuha sattui olemaan tarjouksessa. :) Hollandaise-kastike ja lohi ovat minunkin suosikkini parsan kaveriksi, mutta välillä on mukava kokeilla muutakin... Parsakeittoa pitääkin tehdä tässä vielä ennen kuin parsa-aika on ohi. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)