17.5.2012

Paistetut kampasimpukat, parsa ja hollandaise

Yritän tasoittaa pulssia illan jännitysnäytelmän eli Suomen lätkämatsin jäljiltä kirjoittelemalla eilisillan hieman leppoisimmista tunnelmista. Silloin meillä oli nimittäin herkutteluilta tulevan pyhäpäivän kunniaksi. Stockan Herkussa oli sopivasti tarjolla tuoreita kampasimpukoita, ja niitähän oli sitten aivan pakko ostaa. Simpukoille kaveriksi tein uunikirjolohta, kevätkeittiömme vakiovierasta parsaa, hollandaisekastiketta ja salaattia.

Kampasimpukoiden paistaminen meni tällä kertaa kerrankin putkeen. Kuivasin simpukat huolellisesti talouspaperilla ennen paistoa, lämmitin pannun kuumaksi ja paistoin simpukoita pienessä määrässä öljyä minuutin kummaltakin puolelta. Lopuksi ripaus suolaa ja pippuria päälle. Hollandaisekastikkeesta tein tällä kertaa tavallista sitruunaisempaa, ja se toimikin tämän ruoan kanssa varsin hyvin.


Kysin Alkon myyjältä vinkkiä mikä viini voisi toimia kombolle kampasimpukoita, parsaa ja lohta. Löytyihän sellainen - Dopff Riesling, joka olikin minulle tuttu jo viime kevään parsa-lohikokkailuista, ja joka sopi myös kampasimpukoiden seuraksi. Sitruunaisen hollandaise-kastikkeen tapaan myös viinin sitruksisuus toimi aivan ihanasti yhteen tämän ruoan makujen kanssa.


6 kommenttia:

 1. Tuli nälkä! Mä en oo ikinä tehnyt (tai itseasiassa edes maistanut) kampasimpukoita, olisi kiva kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kampasimpukat on kyllä hyviä ja nopeita valmistaa, kannattaa kokeilla! :) Suosittelen ainakin jos pitää muutenkin kalasta, äyriäisistä ja simpukoista. Pakastetut ovat hyviä nekin, mutta parasta on jos noita sattuu saamaan tuoreena. :)

   Poista
  2. Muistelen että oon kyllä juurikin Stockalla nähnyt tuoreena, tosin maksoivat hunajaa (?). Ja pidän kyllä paljon kalasta ja simpukoista etenkin! :)

   Poista
  3. Joo, nuo tuoreet kampasimpukat saattavat tosiaan olla aika hinnakkaita, joskus saattavat tosin olla Stockalla tarjouksessa, mutta eivät ne silloinkaan mitään halpoja ole. Hyvä puoli kampasimpukoissa on, ettei niitä välttämättä tarvitse ostaa kovin montaa, esim. nyt tein niitä 3 kpl meille molemmille ja lisäksi sitten tosiaan tuota lohta ja parsaa. Ja jo parista simpukasta per syöjä saa hyvän alkuruuan pienillä lisukkeilla. :)

   Poista
 2. Oih, kampasimpukat on vaan niin hyviä ! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)