28.5.2012

Paistettu kesäkurpitsa

Pitkästä aikaa taas ruokaohjeita, tosin tämä kuuluu taas sarjaan sen verran simppelit reseptit etten teidä voiko tätä edes ruokareseptiksi sanoa. Paistettu kesäkurpitsa on joka tapauksessa maukasta ja meidän huushollissa varsin yleinen lisuke erilaisille liha- ja kalaruoille - ja mikseipä se sopisi osaksi kasvisruoka-ateriaakin.

kesäkurpitsa
merisuolaa
voita ja öljyä
paprikajauhetta
pippuria

Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Itketä kesäkurpitsa - levitä viipaleille merisuolaa ja anna sen sulaa kesäkurpitsan päälle (n. 15 - 20 minuuttia). Pyyhi neste lopuksi pois. Paista kesäkurpitsaviipaleita kuumalla pannulla öljyssä ja/tai voissa. Mausta ripauksella  paprikaa ja pippuria. Kesäkurpitsaviipaleet voi valmistaa myös grillissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)