19.5.2012

Ravintolapäivää!

Tänään yhä edelleen meneillään oleva Ravintolapäivä, tapahtuma jolloin kuka tahansa voi perustaa ravintolan päiväksi, on rantautunut mukavasti tänne Ouluunkin. Päädyimme miehen kanssa syömään optimaalisesti aivan kotikulmillamme sijainneeseen Ravintola Makiaan, joka osoittautuikin mukavaksi valinnaksi. 

Makia oli selvästikin varsin suosittu, saavuimme paikalle vähän klo 13 avaamisajan jälkeen ja paikalla oli silloin jo ihan reilusti jonoa, ja meidän jälkeemme jono senkun kasvoi. Onneksi palvelu oli sen verran ripeää ettei jonossa tarvinnut kuitenkaan seisoskella ikuisuuksia. 

Tomaattikeitto, jota pöytäseuralaisemme kehui, oli valitettavasti juuri tuolloin loppu, mutta otimme molemmat punajuurikeittoa. Maukasta oli sekin, tosin Makian parasta antia olivat mielestäni ihanat, itsetehdyt leivät ja jälkiruokaherkut (joita innostuinkin sitten myös keräilemään lautaselleni, kuten kuvista näkyy). 

Makia oli juurikin sitä mitä Ravintolapäivän ravintolalta odotinkin: mutkattomia ruokapaikkoja joihin on matala kynnys mennä, maistuvaa ja kohtuuhintaista ruokaa, iloista palvelua ja selvästi asiasta innostuneita ihmisiä,  sekä sopiva yhdistelmä toimivuutta ja kotikutoisuutta, kuten vaikkapa sympaattiset eriparikahvikupit. Mukavaa oli myös, että vaikka ravintola oli laitettu pystyyn luultavasti lyhyessä ajassa, myös somistukseen oli kuitenkin keksitty mukavia pieniä juttuja. 

Paikan isoista ikkunoista pääsi katselemaan puistonäkymää, mutta aurinko myös porotti niistä varsin kirkkaasti, joten kuvistakin tuli tällaisia vähän puhkipalaneita. Toivottavasti tunnelma välittyy joka tapauksessa. :)







2 kommenttia:

  1. Ravintolapäivä on loisto keksintö! Itse täällä etelässä kerkesin käydä viidessä eri paikassa, tosin kahdessa ruoka oli juuri silloin loppu, yhdessä oli reilu tunnin jono ja kaksi muuta lähes täydellisiä. Enkä ollut itsekään aikaisemmin Irakilaista kotiruokaa syönyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravintolapäivä on kyllä loistava konsepti, ja Irakilainen kotiruoka kuulostaa ihan mahtavalta, eipä ole kyllä tullut sellaista koskaan maistettua. :) Minullakin oli tarkoitus koluta useampikin paikka läpi, mutta erehdyin syömään tuolla ekassa niin paljon, että kun seuraavan kerran tuli nälkä, olikin suurin osa paikoista jo kiinni. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)