6.5.2012

Siivouspäivä ja Helsinki-ostoksia

Parin viime viikon ajan reissussa oleminen ja välillä jopa iltaan asti venyneet työkiireet ovat vieneet aikaa niin bloggaamiselta kuin kodin siivoamiseltakin. Kun koti on näyttänyt kuin pyörremyrskyn alle jääneltä, ei siellä ole myöskään tehnyt mieli kuvata vaan olen suosiolla tyytynyt inspiraatiokuviin.

Eilen kuitenkin tartuimme imuriin ja luutuun - mies imuriin ja minä luutuun ja pölyhuiskaan, imurointi kun on kotitöistä se inhokkini, jota en tee kuin pakon edessä, mielummin vaikka pesen vessan. :) 

Siivouksen jälkeinen puhdas koti on yksi parhaista asioista mitä tiedän, ja siistissä kodissa olikin mukava myös pitkästä aikaa räpsiä muutama kuva tänne blogiinkin. Kuvauksen kohteeksi pääsivät myös viikon takaisen Helsinki-matkan ostokset.Helsingissä ei tosiaan tullut loppujen lopuksi shoppailtua kovinkaan paljon, mutta jotain pientä kuitenkin tarttui mukaan.

En yleensä harrasta lentokenttäostoksia, mutta Hullujen päivien lentotiskiltä saatu alennuskuponki innosti kurkkaamaan Stockan valikoiman Helsinki-Vantaalla. Kun raivasi tiensä matkamuistohyllyjen ohi, kaupasta löytyikin myös mukavasti Suomi-designia. Ostin lopulta peltipurkin, jonka kyljessä Marimekon lempikuosini Puutarhurin parhaat näyttää mielestäni erityisen kivalta. Purkki odottaa sisäänsä pähkinöitä tai itsetehtyä mysliä - jos sellaista saan joskus aikaiseksi tehdä. :)Aina kun käyn museossa (eli vähän turhankin harvoin), katsastan myös paikan museokaupan läpi, niillä kun on usein valikoimassaan hauskoja retroesineitä kodin sisustusta piristämään. Kansallismuseon museokaupassa ihailin vanhoja matkailumainosjulisteita, mutta päädyin lopulta ostamaan vain nämä jääkaappimagneetit.
Piipahdin myös Kamppiin avatussa tilpehöörikauppa Tigerissä, jonka hauskoja esineitä olin ihastellut muutamissa blogeissa. Tigerissä oli hauska ihan vain kierrellä ja hypistellä paikan söpöä ja värikästä krääsää. Jos minulla olisi lapsia, olisi täältä löytynyt varmasti lastenhuoneeseen vaikka mitä kivaa. Jotain pientä värikästä piristystä piti kuitenkin myös ostaa ihan vain jo matkamuistoksi, ja lopulta mukaan valikoituivat nämä lautasliinat ja kirjanmerkit,joista meillä kahden innokkaan lukijan ja helposti pikkutavaroita hukkaavan ihmisen taloudessa on aina pula. :)

La Torrefazionessa kahvilla käydessä ostimme myös mukaan paikan ihanaa Kaffa Roasteryn kahvia. Eihän se samalta kotona maistu kuin paikan päällä kahvilassa ammattilaisten tekemänä, mutta hyvää se on silti. Tämä kahvi oli varsin vahvaa, mies juo sitä sellaisenaan ja minä cafe au lait -tyyppisesti valtavalla määrällä maitoa. :)


Oikein ihanaa ja aurinkoista sunnuntai-iltapäivää! :) Täällä Oulussa aurinko paistaa mutta tuuli puhaltaa melkoisesti, uskaltautuisikohan tuonne ulos kuitenkin lenkkeilemään...

2 kommenttia:

 1. Toi Mondon ruoka&matka on todella hyvä lehti. Siinä on niin paljon kiinnostavia juttuja että menee oikeesti aikaa kun ton lukee.

  Ja kivoja ostoksia oot tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Ruoka&matka on kyllä yksi suosikkilehdistäni, siinä riittää tosiaan luettavaa ja lisäksi vielä ihania ruokaohjeita. :)

   Ja kiitos! :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)