26.5.2012

Värikästä hotellielämää, meren herkkuja ja muita Barcelona-tunnelmia

Ihanan aurinkoinen päivä, kesä näyttää rantautuneen tänne pohjoisille leveyksillekin. Olemme nauttineet auringonpaisteesta ja keskusta-asumisen viimeisistä hetkistä kävelemällä kaupungilla ja shoppailemalla kauppahallissa sekä hengailemalla parvekkeella.

Tässä kuitenkin Oulun sijaan muutama kuva työmatkalta Barcelonasta. Koska matka oli tosiaan varsin työpainotteinen, kuviinkin tallentui lähinnä hotellin ja työpaikan lähiseudun, Diagonal Mar -alueen modernia arkkitehtuuria. 

Diagonal Zero -hotellin huoneeni sisustuksessa näkyi tämän kevään tuttuja trendivärejä, keltaista ja pinkkiä. Kun pohjoismaisissa sisustuskuvissa näitä värejä on yleensä pieninä yksityiskohtina muuten valkoisen (tai mustavalkoisen) sisustuksen keskellä, Espanjassa niillä oli maalattu reilusti koko seinä. 


 Shoppailuaikaa minulla oli yhden tunnin ajan, jonka käytin tehokkaasti kirjaimellisesti juoksemalla liikkeestä toiseen hotellin lähiostarilla. Rajoitetusta aikataulusta huolimatta onnistuin löytämään muutaman mukavan kesävaatteen ja -asusteen, sekä vähän tuliaisia kotiin. (Näistä kuvia ja juttua myöhemmin).

Desigualin liike oli nähtävyys sinänsä, siellä ei tosin saanut ottaa valokuvia (ja paikan yrmy vartija näytti siltä ettei kieltoa kannata uhmata), joten näppäsin siitä kuvan vähän kauempaa ulkopuolelta. Värejä näkyi paitsi Desigualin vaatteissa, myös monen muun liikkeen ikkunassa.Matkan parasta antia oli ehdottomasti ruoka, josta pääsin nauttimaan iltaohjelmamme puitteissa. Vaikka kaupungilla olisi ollut mukava kierrellä vapaasti, oli ihana myös päästä syömään paikkoihin, jotka kaupunkia minua paremmin tuntevat olivat valinneet. 

Ensimmäisen illan kalaravintolassa oli ihana katkarapu-parsa -alkuruoka. Todellinen kalanystävän taivas aukeni kuitenkin toisen illan illallispaikan, La Paradetan, graffitioven takaa. Tarjolla oli jos jonkinlaista tuoretta kalaa ja äyriäistä, joista sai valita haluamansa, jotka kokki sitten valmisti. Myös viimeisen illan tapaspaikan herkut maistuivat, erityisesti yhteensopivan punaviinin kera.Päällimmäiseksi reissusta jäi juurikin se tunne kuin olin odottanutkin: Barcelonaan on pakko päästä uudestaan, ihan vaikka jo tuon ruoan takia, seuraavalla kerralla mielellään lomalle. :)

4 kommenttia:

 1. Ruoka on mulle aina kaikilla matkoilla se ykkönen :D Hyvänä kakkosena shoppailu ja Barceloonaan on munkin pakko lähteä. Mä uskon että se on just se kohde noihin edellä mainittuihin.

  Kiva että sait nauttia safkasta ja vähän shoppaillakkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka on minullekin matkoilla yksi kohokohdista, ja ainakin tämän kokemuksen perusteella Barcelonaan kannattaa matkustaa jo ihan sen takia. :)

   Poista
 2. Jep, Barcelonassa saa kyllä todella mainiota ruokaa! Tulikin taas ikävä lempparikaupunkia :) Kivoja kuvia ehdit ottaa vaikka kiireiseltä matkasi kuulostikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikutti kyllä niin kivalta kaupungilta (ja hyvältä ruoalta) että tuonne on pakko päästä uudelleen. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)