13.5.2012

Äitien juhlaa askel lähempänä kesää

Oikein hyvää äitienpäivää kaikille äideille! Toivottavasti olette saaneet aamukahvit sänkyyn ja viettää muutenkin ihanaa ja rentouttavaa äitienpäivää rakkaidenne kanssa. :)

Olemme juhlistaneet äitienpäivää tänään anopin ja miehen isoäidin kanssa äitienpäivälounaalla Ravintola Toivossa. Omaa äitiäni olin onnittelemassa puolestaan jo eilettäin. Mymmelin äiti -muki oli mieluinen lahja, äitiä hymyilytti hänen huomatessaan mitä paketista paljastui 'olisihan tämän pitänyt arvata'. Päivä sujui muutenkin leppoisan yhdessäolon merkeissä. 

Päivän ohjelmaan kuului äitini lempitekemistä, kävelylenkki luonnon keskellä, ja mikäs oli kävellesä aurinkoisessa kevätsäässä. Kotikaupungissani vähän etelämpänä Pohjanmaata kevät oli jo pikkuriikkisen pitemmällä kuin täällä Oulussa, puissa oli ihan kunnon hiirenkorvat, ruoho vihersi ja leskenlehdet ja voikukat kukkivat, samoin kevätesikot äidin kukkapenkissä.

Kaupasta löytyi hollantilaisia mansikoita äitienpäiväkakun koristeeksi. Niissä oli ripaus sitä samaa kesän makua kuin kotimaisissa mansikoissa, ja kakkua syödessä tuntui, että kesä on taas vähän lähempänä. Äiti halusi kakun päälle mansikoiden lisäksi paljon suklaaraastetta. Kakun kostukkeena ja täytteenä oli muuten mustikkakeittoa jossa oli seassa myös kokonaisia marjoja, oli aivan todella hyvää ja ihanan marjaisaa.





Viikonlopun asuni on ollut Vilan raitamekko. Kesä tulee nopeammin, kun pukeutuu kesämekkoon, vai mitä? ;)

4 kommenttia:

  1. Toi mustikkakeitto kakun kostukkeena kuulostaa tosi hyvältä idealta. Täytyy muistaa tämä jos taas joskus peruskakkua leivon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkakeitto oli kyllä ihan onnistunut kokeilu. Vähän etukäteen jännitti että värjääkö se koko kakun mustikan väriseksi, mutta lopputulos oli yllättävänkin siisti (ja herkullinen).

      Poista
  2. Herkullisen näköinen kakku ja aivan ihana raitamekko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuosta raitamekosta tuli heti kerralla suosikkimekkoni. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)