14.5.2012

Pehmeä parsakeitto

Lempeän kermainen keitto lämmittää sateisena ja koleana kevätiltana.

500 g valkoista parsaa
1-2 salottisipulia
1 rlk voita
5 dl kanalientä
pieni loraus valkoviiniä
(vettä tarvittaessa)
1 dl kuohukermaa
(suolaa ja pippuria)

Huuhtele ja kuori parsat. Napsauta parsojen puumainen osa pois (parsa katkeaa helposti oikeasta kohtaa kun sitä taivuttaa varovasti). Paloittele parsat muutamaan osaan. Kuori ja silppua salottisipuli. 

Kuullota sipulia voissa kattilassa. Lisää kanaliemi ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää parsat. Lisää hieman vettä mikäli parsat eivät peity. Keitä noin 10 minuuttia. 

Jos haluat, ota muutama nuppu talteen ja koristele annos niillä lopuksi (itse en tietenkään muistanut tätä tehdä vaan hurautin iloisesti kaikki parsat soseeksi).

Soseuta parsat liemineen sauvasekoittimella. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi ja sekoita varovasti keiton joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria.

2 kommenttia:

  1. Hei Ginger! Mun blogissa on sulle pieni tunnustus/haaste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitoksia tunnustuksesta, Krisse! Käynpäs kurkkaamassa blogiisi. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)