31.5.2012

Parsa-vuohenjuustosalaatti

Tämä Glorian Ruoka ja viini -lehden numerosta 03/2012 löytynyt ohje on niitä reseptejä, joissa on niin ihanat raaka-aineet, että lopputulos ei kertakaikkiaan voi olla muuta kuin hyvää. Tässä yhdistyy monta suosikkiani: parsa, vuohenjuusto, kevätsipulit, pähkinät... Nam!

Grillaaminen tai paistaminen oli myös mukavan erilainen tapa valmistaa parsaa. Usein sitä vain juuttuu niihin omiin tuttuihin kaavoihinsa, minulla tulee yleensä tehtyä keitettyä parsaa, enkä huomaa edes ajatella että sen voisi tehdä jotenkin muutenkin. Ainaisiin parsakokkailuihini jo hieman kyllästynyt mieskin kehui tätä salaattia.

Tein tästä ohjeesta puolikkaan annoksen, ja salaattia tuli sen verran että siitä riittää kahdelle hyvin alkuruoaksi tai lisukkeeksi.

16 vihreää parsaa
8 valkoista parsaa
12 kevätsipulia
1 dl kuorittuja hasselpähkinöitä tai manteleita
150 g vuohenjuustoa
0,5 - 1 dl oliiviöljyä
ripaus (sormi)suolaa
mustapippuria myllystä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori valkoiset parsat ja leikkaa niiden kannasta noin 1 cm kovaa osaa pois (tai napsauta parsa poikki käsin). Pese vihreät parsat ja leikkaa myös niiden kannasta 1 cm kovaa osaa pois. 

Grillaa parsoihin kaunis väri grillissä tai parilapannussa (tai paistinpannussa, jos et minun tapaani omista kumpaakaan edellämainittua). Sivele oliiviöljyä parsojen pintaan. Ripottele parsoille suolaa ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 4 minuuttia tai kunnes parsat ovat al dente.

Leikkaa kevätsipuleiden vihreät varret irti. Hienonna vihreä osa ja laita siitä 1 dl sivuun odottamaan (loput voi laittaa talteen ja käyttää muussa ruoanlaitossa).

Halkaise varrettomat kevätsipulit ja paista niitä pannussa molemmilta puolilta, kunnes ne hieman pehmenevät. Laita ne sivuun odottamaan hetkeksi.

Paahda pähkinöitä tai manteleita kuumassa, kuivassa pannussa 1-2 minuuttia. Kaada ne toiseen astiaan ja anna jäähtyä. 

Paloittele vuohenjuusto pieniksi epäsymmetrisiksi palasiksi. Grillaa tai paista juuston pintaan väri kuumassa pannussa nopeasti, niin ettei juusto ehdi sulaa.

Laita parsat, kevätsipulit, hienonnetut sipulinvarret ja oliiviöljy kulhoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja pyöräytä salaatiksi. Annostele lautasille ja jaa vuohenjuusto ja pähkinät tai mantelit päälle.


2 kommenttia:

  1. Aijaijai, ihanan näköistä! Nyt ovat muutamat lempiruoka-aineet päätyneet samalle lautaselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä herkkua, nuo ainekset ovat minunkin lemppareitani. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)