13.6.2012

Kesän makuja

Tänään meillä avattiin tämän kesän varhaisperunakausi. En muuten erityisesti välitä perunasta, mutta uudet perunat ovat suurta herkkua. Parhaimmillaan ne ovat mielestäni kesäklassikkoyhdistelmässä voin, tillin ja sillin kanssa.

Kesä on lempivuodenaikani, vilukissa minussa rakastaa sen lämpöä, hyvän ruuan ystävä puolestaan kesän herkkuja, erityisesti ihanan maukkaita kasviksia. Viime päivinä meillä on nautittu niistä muun muassa tomaatti-mozzarellasalaatin, ratatouillen ja sipulinvarsilla ryyditetyn fetasalaatin muodossa.

Kotimaiset mansikat ja mehukkaat nektariinit puolestaan saavat arkiset aamupuurot ja välipalarahkatkin maistumaan, ja kirsikoita ja aprikooseja olemme napostelleet jalkapallon EM-kisoja seuratessa.

Pitihän näitä herkkuja sitten myös ikuistaa kuviin...
Kesäistä keskiviikkoa! :)

3 kommenttia:

  1. Tulee niin vesi kielelle, kun kuviasi katselee. Kaunista ja maukasta ihan varmasti! :)

    VastaaPoista
  2. Herranjumala sentäs.. Aivan liian ihana päivitys!! Rakastan about kaikkia näitä ruokia. Uudet perunat nimenomaan sillin ja sipulivoisulan kanssa. :) Ja vielä kun vaihdoin tuon rahkan mielikuvituksissani kermavaahtoon. <3

    VastaaPoista
  3. anne ja Kaisa, kiitos kommenteista! Näitä kuvia tänne blogiin lisätessä tuli itsellenikin nälkä. :) Ja kermavaahdon kanssa mansikat ovat kyllä ihan täydellisiä... jätski kävisi kyllä myös, nam! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)