2.6.2012

Sisustus kartalla

Madelen esitteli jokin aika sitten Thought Bubble -blogissaan ihanan maailmankarttajulisteen, josta inspiroituneena innostuin etsimään ideoita kartoista sisustuksessa. Kartat ovat mielestäni kiehtovia, olen jo pikkutytöstä asti pitänyt karttakirjojen selailusta ja karttojen tutkimisesta.

Kartat ja karttapallot ovat myös tyylikkäitä sisustuselementtejä maailmanmatkaajan (tai nojatuolimatkailijan) kotiin. Ne voivat toimia samalla apuna matkojen suunnittelussa ja tuoda mukavia muistoja paikoista maailmalla joissa on käynyt - tai viedä ajatukset paikkoihin joissa haluaisi käydä. Siinä sivussa saattaa vieläpä oppia vähäsen maantietoa.

Mi Casa
Bolaget

Alvhem


House to Home
Elle Decoration
Elle Decoration


Vanhoissa kartoissa on ihanaa menneen maailman lumoa. Ne sopivat niin vintage- ja retrohenkiseen sisustukseen kuin myös uuden ja vanhan yhdistelemisestä pitävän modernisti sisustettuun kotiinkin. Tämä ala-asteen maantiedontunnit hauskasti mieleentuova 50-luvun seinäkartta löytyy Etsystä Modish Vintagen valikoimista. (Ja voi mikä upea puhelin tuossa kuvassa on!)


Iso maailmankartta seinällä on näyttävä katseenvangitsija, mutta kartta voi olla myös vaikkapa sohvatyynyn kuosina. Sekä tätä seinälle ripustettavaa karttaa että erilaisia karttatyynyjä myy Etsyssä My Bearded Pigeon. (Etsystä löytyy muuten jos jonkinlaista kartta-aiheista sisustustavaraa esimerkiksi hakusanoilla map tai world map).
Pelkistetty yksivärinen maailmankartta-seinätarra sopii modernimmasta tyylistä pitävän kotiin. Paikkamerkeillä voi merkata karttaan koluamansa maailmankolkat ja seuraavaksi matkasuunnitelmissa olevat paikat. Tämäntyylistä karttaa olen miettinyt uuden kodin eteisen seinälle. Toisaalta myös vanhanaikainen iso seinäkartta voisi näyttää hienolta samaisessa paikassa. Vaikeita valintoja...

Vinyl Impression
Etsy - Casadart
Ferm Living
Vinyl Impression

Maailmankartta voi olla myös värikäs. artPausesta Etsystä löytyy nämä ja lisäksi paljon muita ihania karttatauluja.


Seinäkarttojen lisäksi myös karttapallot ovat hienoja, ja tällä hetkellä ilmeiseti myös varsin trendikkäitä, sisustuselementtejä. Vanhassa karttapallossa olisi tunnelmaa, uudessa puolestaan ajantasaista tietoa maailmasta. Toisen ja kolmannen inspiraatiokuvan tyyliset useamman karttapallon kokoelmat ovat kivan näköisiä. Omaan kotiini hankkisin kuitenkin vain yhden karttapallon, jonka sijoittaisin kirjahyllyn tai lipaston päälle, ja asettaisin sen viereen lentokoneen pienoismallin (sellaisen, joita ainakin ennen oli matkatoimistoissa somisteena).

Apartment Therapy
Design*Sponge
Better Homes and Gardens

Alvhem

Edit. 3.6. Lisäsin pari kuvaa, joka unohtuivat eilen matkasta.

2 kommenttia:

  1. Mahtavia ideoita! Minuakin on kartat ja erityisesti karttapallot kiehtoneet pienestä asti. Vanha iso maailmankartta olisi NIIN hieno seinällä! Toisaalta tykkäsin myös karttatyynyistä ja mustavalkoisesta maailmankartan siluetista seinälle painettuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että muitakin kartoista kiinnostuineita löytyy! :) Noita kivoja karttasisustusideoita on kyllä niin paljon, että tulee jo valinnanvaikeus, minkä niistä haluaisi toteuttaa omassa kodissaan. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)