4.6.2012

Tomaatti-kesäkurpitsapaistos

Teen mielelläni ruokaa sesongin raaka-aineista. Tai totuudenmukaisemmin sanottuna jumitun tekemään ruokaa monta kertaa viikossa jostain lemppariaineksestani, kunnes kyllästyn siihen ja innostun jostain uudesta. Koska jumitusruokani valikoituvat usein sen mukaan, mikä näyttää juuri sillä hetkellä hyvältä kaupan tiskissä, ne ovat kuitenkin usein juuri niitä sesongin mukaisia.

Talvella meillä lämmiteltiin usein juuressosekeittoja syöden, keväällä (ja vähän edelleenkin) ruokapöytämme vakiovieras oli parsa, ja nyt näyttää siltä että keittiöni uudeksi hittituotteeksi on muodostumassa kesäkurpitsa.

2 kesäkurpitsaa
4 isoa tomaattia
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 dl pestoa
250 g mozzarellajuustoa
1 dl silputtua tuoretta basilikaa
suolaa 
mustapippuria
0,5 dl raastettua (parmesan)juustoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi ja murskaa valkosipulinkynnet. Paista kesäkurpitsaviipaleita ja valkosipulia paistinpannulla oliiviöljyssä kunnes ne saavat pintaansa hieman väriä. Mikäli kaikki kesäkurpitsa ei mahdu pannulle kerralla, voi ne paistaa useammassa erässä.

Leikkaa tomaatit ja mozzarella viipaleiksi. Silppua basilika. Voitele uunivuoka, ja levitä puolet kesäkurpitsaviipaleista kerrokseksi vuoan pohjalle. Levitä seuraavaksi puolet pestosta, sitten puolet tomaateista, mozzarellasta ja basilikasta kerroksittain. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Lisää sen jälkeen loput kesäkurpitsat, pesto, tomaatit, mozzarella ja basilika, ja ripottele jälleen lopuksi päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Ripottele lopuksi päälle parmesanjuusto.

Paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Tarjoa paistos sellaisenaan raikkaan vihreän salaatin ja tuoreen leivän kera, tai liha- tai kasvisruoan lisukkeena. Tästä määrästä tulee noin 4 annosta.



5 kommenttia:

  1. Oi kuinka maukkaalta vaikuttaa! Täytyy pian tehdä :) kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  3. Ihan todella fiksua pyrkiä käyttämään raaka-aineita jotka on sesongissa :) Ja nehän ne on just aina parhaitakin. Hyvän näköistä ruokaa taas kerran, nam !

    VastaaPoista
  4. Ihan todella fiksua pyrkiä käyttämään raaka-aineita jotka on sesongissa :) Ja nehän ne on just aina parhaitakin. Hyvän näköistä ruokaa taas kerran, nam !

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteista! :) Tämä oli ensimmäinen kokeiluni tällä ohjeella, ja tuli kyllä todella maukasta, voin kyllä suositella tätä ohjetta ja tästä tuli meillä yksi vakioruokia. :) Sesongin raaka-aineet on kyllä niitä just parhaita, varsinkin tomaateissa huomaa että ovat jo nyt paljon maukkaampia kuin talvella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)