1.9.2012

Chorizo-kikhernekeitto

Hyvää ja tunnelmallista alkanutta syyskuuta! Syksyyn kuuluvat olennaisena osana lämpimät keitot, ja tämä tuhti, lempeän tulinen ja energisen punainen soppa onkin mielestäni täydellistä koleiden sadepäivien ruokaa. Vartissa valmis keitto on myös oiva valinta syksyn tullen alkaneiden arjen kiireiden lomassa kokattavaksi.

Resepti on muunnelma BBC Good Foodin ohjeesta. Heitin sekaan soppaan muun muassa paprikaa, koska lähikaupan vihannestiskissä on ollut viime päivinä tarjolla sen verran maukkaita unkarilaisia suippopaprikoita, että niitä oli pakko päästä käyttämään tähänkin.


400 g tomaattimurskaa
150 g chorizomakkaroita
75 g tuoretta pinaattia
ripaus kuivattua chiliä lastuina
400 g kikherneitä
1 punainen paprika
1 kasvisliemikuutio
(suolaa)

Leikkaa chorizomakkarat reilunkokoisiksi palasiksi, kuori ne tarvittaessa ja paista niitä halutessasi öljyssä niin että ne saavat hieman väriä pintaan. Kaada tomaattimurska ja tölkin huuhteluvesi kattilaan ja kuumenna. Niiden lämmetessä pese pinaatti ja revi se pienemmiksi palasiksi, ja pese paprika ja paloittele se reilunkokoisiksi lohkoiksi. Valuta ja kuivaa kikherneet. 

Kun tomaattimurska kiehuu, lisää chorizot, pinaatti, paprika, kikherneet sekä ripaus chiliä ja liemikuutio. Anna kiehua noin 6 minuuttia, kunnes pinaatti ja paprika ovat hieman pehmenneet. (Huom! Tarkista käyttämäsi chorizon kypsennysaika ja keitä keittoa tarvittaessa pitempään. Minulla oli raakamakkara-chorizoa, jota piti kypsentää 20 minuuttia). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja/tai lisää chiliä.

Tarjoa keitto rapeakuorisen leivän kera.

2 kommenttia:

  1. Nam nam, mun herkkua on chorizo-kikhernepata. Aika samat ainekset kyllä kun tässä keitossakin, vois kokeilla keittonakin sitten...empä ole tullut ajatelleeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chorizo ja kikherneet toimivat varmasti tosi hyvin patana myös ja se on varmasti ruokaisampi vaihtoehtokin. :) Tällä ohjeellakin voi varmasti tehdä myös pataa kunhan jättää veden lisäämättä.

      Poista

Kiitos kommentista! :)