29.9.2012

Tuliaisia ja tunnelmia Lyonista

Tervehdys taas, täällä on kotiuduttu Lyonin työmatkalta takaisin kotinurkkiin. Eilinen menikin sitten  matkaväsymyksestä toipuessa (lentoni oli perillä Oulussa yhdeltä yöllä ja perjantaiaamuna edessä oli normaali työpäivä). Tässäpä kuitenkin hieman juttua siitä mitä matkalla tuli nähtyä, koettua ja shoppailtua. 

Työreissusta kun oli kyse, aikaa kaupungilla kiertelyyn ei juurikaan löytynyt, ja esimerkiksi Lyonin nähtävyydet jäivät täysin näkemättä, mutta hyvää ruokaa ja viiniä, mukavaa iltaohjelmaa ja hyvin pienimuotoista shoppailua matkaan mahtui kuitenkin. Tehtävänäni oli vastata matkan järjestelyiden toimivuudesta, joten kuvia en ehtinyt ottamaan niin paljon kuin olisin halunnut.


Hotellimme oli Radisson Blu Lyon, jossa parasta olivat näkymät yli kaupungin. Hotellin vastaanotto ja ravintolat sijaitsevat tornitalon 32. kerroksessa, ja huoneet ovat sitten siitä ylöspäin, eli paikka korkealla kaupungin yllä on taattu. 

Iltaohjelmiin kuului illallisristeily Lyon City Boatin jokilaivalla. Lyonin läpi virtaa kaksi jokea, Rhône ja Saône, joita pitkin laiva risteili edestakaisin, joten matkan varrella näki hyvän silmäyksen kaupungin joenvarren alueista ja kauniista vanhoista rakennuksista iltavalaistuksessa.

Matkan parasta antia oli mielestäni vierailu viinitilalla. Lyon on lähellä Beaujolaisin viinialuetta, jossa pääsimme vierailemaan. Ilta oli mainio yhdistelmä viinitietoutta, tilan isännän leppoisaa tarinointia viininviljelystä, paikan emännän kokkaamaan aivan todella hyvää paikallista maalaisruokaa, ja tietenkin sitä Beaujolais-viiniä. Vinkkinä muuten, että retken järjestäjä, Kanpai Tourisme, järjestää viinitilavierailuita yritysryhmien lisäksi myös turisteille.

Sitten niistä shoppailuista... Hotellin vieressä sijaitsi iso ostoskeskus La Part Dieu, jossa olisi riittänyt kierreltävää vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Siellä oli mm. paljon kivannäköisiä vaateliikkeitä, tyylikäs tavaratalo Galeries Lafayette ja iso hypermarketti Carrefour. 


Löysin ostoskeskuksesta myös hauskan sisustus- ja lahjatavaraliike La Chaise Longuen, josta löytyi monenlaista pientä hassua, söpöä ja retroa joko oman kodin piristykseksi tai tuliaisiksi sopivaa. Minulla mukaan tarttui kissantassu-pullonavaaja ja uusi reseptikirja kohta täynnä olevan vanhan palvelijani tilalle.


Hotellin lähellä sijaitsi myös Les Halles de Lyon. Moderni rakennus ei näytä ulospäin kauppahallilta, mutta sisällä avautuu ruoanystävän taivas. Siellä oli valtavasti vaikka mitä ihanaa, juustoja, lihaa ja kalaa, macaroneja, suklaata... Olisin voinut viettää tuolla päivän vain ihastellen eri tiskien tarjontaa.

Valitettavasti en ehtinyt ottaa kuvia kauppahallista, joten saatte tyytyä katselemaan kotona näppäämääni otosta matkan ruokaostoksista. Tosin vain juusto ja makkara on ostettu Les Hallesista, muut ruoat ja viinit ovat Carrefourista sekä viinitilavierailulta.

Lyonista jäi minulle kaikin puolin positiivinen kuva, ja mielelläni matkustaisin sinne joskus uudestaankin, ihan lomalle. Kaupunki näytti hotellin ja jokilaivan ikkunasta katsottuna sen verran kauniilta, että siellä olisi ihana päästä kiertelemään. Mukavin yllätys oli ystävällinen palvelu, jota tuli kohdattua oikeastaan joka paikassa. Olin kuullut kauhutarinoita Ranskan tylystä palvelusta, mutta tämän kokemukseni perusteella siitä ei ollut tietoakaan.

Aurinkoista lauantaita! :)

PS. Paljon kiitoksia kommenteista aiempiin postauksiin, niitä oli ilahduttava lueskella kotiin ja blogimaailmaan palattuani. :)

6 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja olet kerinnyt löytää, niin ja saanut nauttia hyvästä ruuasta ja uudesta ympäristöstä. Tervetuloa takaisin kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen itsekin tyytyväinen ostoksiin, vaikka aika pikaisella aikataululla ne pitikin harmi kyllä tehdä.

   Poista
 2. Tosi suloinen reseptikirja :) ja ihania herkkuja !!! Matkoissa on yhtenä parhaista puolista aina ne paikalliset herkut ja herkkutuliaiset itselle ja muillekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eikö olekin! :) Ja tuo on kyllä niin totta, herkut sekä paikan päällä syötynä että itselle ja läheisille tuliaisiksi ostettuna ovat kyllä yksi matkustamisen parhaista puolista. :)

   Poista
 3. Iskipä jälleen matkakuume ja ikävä Ranskaan! Varsinkin ikävöin ruokaa :) Kivoja tuliaisia löysit, varsinkin reseptikirja on mainio! Meilläkin on tapana tuoda aina Ranskasta vähintäänkin juustoa, viiniä ja hilloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin jäi tunne, että Ranskaan on päästävä joskus vielä uudestaan, ihan vain jo noiden ihanien ruokien takia. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)