25.9.2012

Nopeat rakuunaporkkanat

Meillä oli ilo saada kasvimaallisilta sukulaisilta lahjaksi nippu oman maan porkkanoita ja pari oksaa rakuunaa. Kaupan päälle tuli vielä neuvo valmistaa niistä rakuunaporkkanoita mikroaaltouunissa. 

Porkkanat leikataan noin sentin paksuisiksi suikaleiksi, ja laitetaan mikron kestävään kulhoon. Astian pohjalle lisätään pieni tilkka vettä, ja porkkanoiden päälle reilusti rakuunaa. Lämmitetään mikrossa täydellä teholla noin viiden minuutin ajan, kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet hieman mutta säilyttäneet vielä rapeutensa. Maustetaan lopuksi nokareella voita.  

Tämä ruoka kuuluu jälleen sarjaan uskomattoman helppoa ja nopeaa, mutta niin hyvää. :)  Jos kuulut meihin, joilla porkkanoita ei ole saatavilla omasta maasta, niin hyvää tulee testatusti myös torilta tai kaupasta ostetuista uuden sadon porkkanoista. :)


2 kommenttia:

  1. Hyvä ohje. Itse olen valmistanut rakuunaporkkanoita keittämällä uuden sadon porkkanat nopeasti suolatussa vedessä, ja sen jälkeen pyöräyttämällä pannulla öljyssä ja valkosipulissa. Lopuksi rakuunasilppua päälle. Helppo ohje tämäkin, mutta tuo sinun on toki vielä helpompi :)
    Kauniin kuvan muuten olet porkkanoista napannut.

    VastaaPoista
  2. Enpä ole tällaiseen ohjeeseen vielä koskaan törmännyt, vaikka porkkanoita paljon syönkin. Tosin yleensä ihan vaan sellaisenaan rouskuttelen niitä menemään enkä valmista niistä mitään :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)