11.9.2012

Kampasimpukkasalaatti ja yrttivinaigrette

Yksi lempitekemisiäni viikonloppuisin on istuskella kiireettömästi kahvilassa hyvän kahvikupillisen ja herkullisen leivoksen äärellä ja selailla lehtiä. Usein valitsen lukemisekseni jonkin ruokalehden, josta bongaan reseptejä joko samana iltana tai myöhemmin kokattavaksi. 

Joltain tällaiseltä reissulta mukaani tarttui jostain Viini-lehden kampasimpukkaresepti, jonka raaka-aineet olin kirjoittanut ylös kassakuitin taakse. Sävelsin salaatin niiden pohjalta, enkä tiedä kuinka paljon tämä muistuttaa alkuperäistä reseptiä, mutta lopputulos oli ainakin aivan huippuhyvää. 

Tästä määrästä tulee kampasimpukkasalaattia kahdelle joko alkuruoaksi tai kevyeksi pääruoaksi. Vinaigrettea on neljän hengen annos (tai kahdelle kahdeksi kertaa), en lähtenyt puolittamaan sitä.  Söimme vinaigrettea seuraavana päivänä paistetun lohen kastikkeena, jonka kanssa se muodosti myös hyvän parin.
 


Yrttivinaigrette:
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku persiljaa
1 ruukku basilikaa
1 rlk Dijon-sinappia
2 rlk omenaviinietikkaa
n. 1 rlk sokeria
n. 1 tl suolaa
ripaus jauhettua mustapippuria
1,5 - 2 dl oliiviöljyä

Kampasimpukat:
6 kampasimpukkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl jauhettua valkopippuria
2 tl sitruunamehua
pieni nokare voita tai loraus öljyä paistamiseen

Lisäksi: 
100 g (1/2 pötköä) vuohenjuustoa
voita tai öljyä paistamiseen

vihreää salaattia

Kuori ja silppua salottisipuli ja valkosipuli. Silppua yrtit. Sekoita kaikki vinaigretten ainekset yhteen. 

Pese ja revi vihreä salaatti. Sekoita vinaigrette salaattiin ja asettele lautasille. (Voit lisätä salaattiin myös muita kasviksia, itse laitoin mukaan hieman tomaattia).

Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi. Paista voissa tai öljyssä keskilämmöllä pari minuuttia molemmilta puolilta, kunnes juusto on saanut kauniin värin ja sulanut keskeltä. Asettele juustokiekot salaatin päälle. 

Kuumenna pannu kuumaksi ja paista kampasimpukoita voissa tai öljyssä noin minuutin ajan molemmilta puolilta, niin että ne saavat väriä pintaan. Asettele myös simpukat salaatin päälle ja nauti! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)