10.9.2012

Mustaa pöytään

Olen ollut muuten varsin tyytyväinen kotimme sisustukseen ja huonekaluihin, mutta yhteen asiaan olen toivonut muutosta - keittiön ruokailuryhmään. Haaveissani on massiivinen tummaa puuta oleva pöytä ja sen ympärillä rykelmä kevyitä valkoisia tuoleja. Kaikkea kivaa ei ole kuitenkaan varaa ostaa kerralla, ja ruokailuryhmä ei ole tärkeysjärjestyksessä ykkösenä, nykyinen pöytä ja tuolit kun ovat ehjät ja ajavat asiansa.

Pöydän hunajavahattu koivupinta ei sovi kuitenkaan yhteen oikein minkään muun huonekalumme kanssa, mikä on alkanut häiritsemään täällä uudessa kodissa jossa pöytä paistattelee paraatipaikalla keskellä huushollia. Ruokailuryhmälle on myös kertynyt ikää jo seitsemän vuotta ja se on kulkenut mukana monet muutot, jotka ovat jättäneet jälkensä sen pintaan. 

Keksin nyt 'ongelmaan' ratkaisun, joka on niin itsestään selvä, että hävettää etten hoksannut sitä heti. Hankin nimittäin mustan pöytäliinan, joka tekee pöydästä enemmän muun sisustuksen kanssa yhteensopivan ja peittää alleen kolhut (ja ehkäisee uusien syntymistä). Liina näyttää mielestäni varsin kivalta, ainoa huono puoli siinä on muutamat taitteet ja rypyt, jotka eivät kaikki lähteneet vaikka yritin suoristaa niitä myyjän ohjeiden mukaisesti hiustenkuivaajalla puhaltamalla. Jospa ne kuitenkin suoristuisivat itsestään ajan kanssa...Hyvää alkanutta viikkoa! :)

12 kommenttia:

 1. Hyvä idea toi pöytäliina :) Mä en ole koskaan osannut pöytäliinoja käyttää vaikka ne muilla kivoilta näyttääkin, on noita tuolla kaapissakin, kertynyt ties mistä...voisi joskus vaikka kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on aina ennen pelkkiä tabletteja pöydällä, pöytäliinaa en ole tullut aiemmin ajatelleeksikaan. Olen kuitenkin tykännyt tuosta nyt käytössä tosi paljon, vahankangas on kätevä pyyhkäistä puhtaaksi. :)

   Poista
 2. Toimii noinkin, mutta ootteko miettinyt pöydän pinnan petsaamista/maalaamista keittiön työtasojen sävyllä? Eipä kokeilussa kai mitään menetäkään, jos haluat muutenkin peittää nykyisen pinnan. Tietty sitten ois varmaan hyvä tehdä sama tuoleille, niissä kun näyttää olevan sama väri, vaiko?

  Toinen vaihtoehto olisi ostaa pöytään työtasojen sävyinen uusi levy. Silloin vaan tuolit jää eri värisiksi.

  Nämä siis vain ideoita, jotka pälkähti mieleen -helpommalla tietysti pääsee liinan kanssan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa olen miettinyt tuota pöydän pinnan (ja tuolien istuinosien) maalaamista tai petsaamista keittiön tason väriseksi, ja se näyttäisi varmasti paljon paremmaltakin. Tässä vaiheessa tuli kuitenkin tyydyttyä tällaiseen nopeaan ja edulliseen hätäratkaisuun. :) Jos kuitenkin uuden pöytäryhmän hankinta tuntuu siirtyvän kovin pitkälle tulevaisuuteen tai sopivaa vaihtoehtoa ei löydy (tai jos tuunausinto iskee muuten vaan), voisi tuo olla kyllä toteuttamisen arvoinen idea.

   Uutta pöytälevyä en ole tullut ajateleeksikaan, se olisi varmaan aika helppokin vaihtaa, tässä pöydässä kun levy on paikoillaan vain muutamilla ruuveilla ja se on joskus irrotettukin muuton ajaksi...

   Kiitos kun esitit ideoita, ne ovat kyllä aina hyödyllisiä, parhaat ratkaisut kun usein ovat juuri niitä joita itse ei ole tullut ajatelleeksikaan. :)

   Poista
 3. Huippu idea! Kyllä noita ratkaisuja aina löytyy, kun vähän potkii ;).
  Samanmoisia juttuja olen itsekin duunaillut, kun ei varaa uutta kalustetta ostaa tai vanhat vielä liiankin hyvässä kunnossa. Edellinen kommentoija kirjoittaa maalaus/petsauksesta, joka ois hyvä idea, mutta onhan siinä tosi paljon työtä ja kuitenkin aiotte hankkia uudet myöhemmin. Tuoleihin käy nyt vaikka simppelit mustat istuinpehmusteet. Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niinpä se on että aina se jokin ratkaisu sitten löytyy, jos itse ei keksi niin onneksi blogimaailmasta on hyvä myös etsiä inspiraatiota. :)

   Näin juurikin ajattelin, että kun uuden pöytäryhmän hankinta on kuitenkin suunnitelmissa niin mennään nyt ainakin toistaikseksi tosiaan tällaisella edullisella pikaratkaisulla. :)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää, ja joskus sitä ei vaan heti hoksaa tuollaista yksinkertaista ratkaisua kun miettii niitä monimutkaisempia. Ainakin minulle on usein käynyt niin, siksipä onkin hyvä kun voi katsella tällaisia kivoja ideoita toisilta, niin ei tarvitsekaan itse keksiä kaikkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, usein ne yksinkertaisimmat ideat ovat niitä joita ei vain tule ajatelleeksi. :) Tähänkin idea taisi lähteä siitä kun jostain blogista bongasin keittiökuvan jossa oli liina pöydällä. :)

   Poista
 5. Mä olen ihan pöytäliina ihminen ja tämä on oikein hyvä kuule!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin on tullut tämän myötä pöytäliinaihminen. :)

   Poista
 6. Hieno idea, ja hyvältä näyttää! Olen pohtinut samaa keittiön pöytämme ilmeen piristämiseksi. Pöytä kun on ikivanha ikealainen, joka ei sovi yhtään minkään kanssa. Mutta kun jälkikasvu syö pöydän äärellä aterioitaan, kovan sotkun kera, niin ihan hyvä, ettei pöytää tarvitse varoa.
  En vain ole saanut vielä aikaiseksi pöytäliinan hankintaa. Ja mietin, josko vanha kunnon vahakangas olisi tuon yllämainitun sotkun takia paras ratkaisu. Vahakankaitakin saa näteillä kuoseilla, mm. Alvar Aaallon Siena-kangas on harkinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vahankangas on kyllä varmasti hyvä ratkaisu pienten syöjien sotkujen kanssa ja ainakin paksumpi kerni suojaa myös pöytää kolhuilta. Vahakankaissa on kyllä hienoja kuoseja nykyään, itsekin mietin Finlaysonin Coronnaa, mutta hankin nyt ainakin ensi hätään vain tällaisen yksivärisen (joka löytyi muuten Jyskistä).

   Poista

Kiitos kommentista! :)