30.9.2012

Omenapiirakka

Tämä päivä on kulunut vieraita kestitessä, anoppi miehineen sekä mieheni isoäiti saapuivat nimittäin käymään uudessa kodissamme ensimmäistä kertaa. Halusin tehdä kahvipöytään jotain itse leivottua herkkua, joka ei kuitenkaan olisi liian monimutkaista valmistettavaa niin että leipomuksen onnistumista pitäisi jännittää.  :)

Tämä kaverini vinkkaama omenapiirakkaresepti oli juuri tilanteeseen sopiva, ja keräsi kiitosta ja santsikierroksia vierailta. Muunsin reseptiä sen verran, että käytin leivontaan margariinin sijaan voita.


200 g voita
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-4 omenaa (tai 6-8 pientä kotimaista omenaa)
kanelia ja sokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi pehmeäksi, ja sekoita kulhossa sokerin kanssa. Lisää jauhot taikinaan hiljalleen, niin että taikinasta ei tule liian kuivaa. 

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa ripoteltavaksi valmiin piirakan päälle.

Lisää taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri, ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. 

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Leikkaa omena lohkoiksi, ja levitä omenanpalat piirakan päälle. Ripottele omenien päälle kanelia ja sokeria. Jos omenat ovat kovin happamia, sokeria kannattaa laittaa reilummin. Ripottele lopuksi piirakan päälle alussa sivuun laitettu taikina.

Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)