14.8.2012

Berliinin herkkuja osa 2 - illallisella, nakkikioskilla ja ruokaostoksilla

Berliinin reissun ihanista herkuista riittää kirjoitettavaa parinkin postauksen verran. Tässä toisessa osassa muutama sananen ravintoloista, joissa kävimme syömässä iltaisin. Illallisruokiani kuviin päätyi vähemmän kuin ihania aamiaisia, tai siis otin kuvia kyllä joka paikasta, mutta veikkaan että ketään tuskin kiinnostaa nähdä hämärässä valaistuksessa näpättyä tärähtänyttä kuvaa makkarasta. 

Matkan aikana syömistäni ruoka-annoksista herkullisimman, turkkilaisravintola Hasirin (Kreutzberg, Adalbertstrasse 10, U-Bahn Kottbusser Tor) lammasta tomaatti-ja jogurttikastikkeessa, kuvasta tuli onneksi jotakuinkin julkaisukelpoinen. Tuo oli oikeasti aivan taivaallista, voin suositella varauksettomasti sekä Hasiria että kyseistä annosta. Hasirissa lammas ja muut paikan herkut paistetaan puuhiiligrillissä, joka antaa ruokaan ihan oman makunsa. Paikka vaikutti suositulta ja oli perjantai-iltana varsin täynnä, mutta ainakin meidän mennessämme syömään kahden hengen seurue sai pöydän helposti ilman pöytävarausta.

 
Muita illallispaikkojamme olivat Schwarzwaldstuben (Mitte, Tuchholskystrasse 48, U-Bahn Oranienburger Strasse), jossa voi maistella perinteistä saksalaista ruokaa ja jonka seiniä koristavat peuranpäät. Söin siellä riistabratwursteja, ja annoksesta päällimmäisenä mieleen jäi maukas sinappi.

Kävimme myös korealaisravintola Kimchi Princessissä (Kreutzberg, Skalitzer Strasse 36, U-Bahn Görlitzer Bahnhof). Paikka oli lauantai-iltana sen verran täynnä että saimme odotella pöytää jonkin aikaa, pöytävaraus olisi ollut tarpeen. Ravintolan juttu on kuumalla levyllä itse pöydässä kypsennettävä liha. Me päädyimme tilaamaan äyriäisannoksen, jolloin pöytään kannettiin kaasuliekki, jonka päällä ruoka kypsennettiin isossa padassa. Tykötarpeiksi oli lisäksi erilaisia mausteisia kasviksia ja riisiä. Kimchi Princessin puna-musta sisustus rosoisine betonilattioineen ja metallisine tuoleineen miellyttää varmasti industrial -tyylin ystävien silmää.


Berliiniläisiä pikaruokia currywurstia ja döner-kebabia tuli myöskin maistettua matkan aikana. Currywurstit söimme matkan varrelle sopivasti sattuneessa pikkukioskissa jonka nimeä en muista, dönerit puolestaan Schlemmerbuffetissa (Mitte, Torstrasse 125, U-Bahn Rosenthaler Platz), jota Lonely Planet kehui kaupungin parhaaksi döner-paikaksi. Kehuissa saattoi olla hyvinkin perää, hyvää nimittäin oli. En normaalisti juurikaan välitä kebabista,  mutta tuo döner maistui kyllä.


Ruoan ystävälle ravintoloiden lisäksi elämys oli myös tavaratalo KaDeWen ruokaosasto. Kokonainen kerros täynnä jos jonkinlaista ruokaa mitä vain kuvitella saattaa -  ihastelin erityisesti pitkiä kala-ja äyriäistiskejä ja niiden valtavaa merenelävien valikoimaa. Hinnat tuolla olivat supermarketteja kalliimmat, mutta paikka soveltuukin ostosten sijaan mainiosti myös ihan vain kiertelyyn ja katseluun.

KaDeWen ruokaosastolla voi myös syödä - lähes joka osastolta löytyy tiski josta voi tilata ruoka-annoksia. Yläkerrasta löytyy myös ravintolamaailma, jonka baarin puolella piipahdimmekin matkamme hemmotteluosuudella ja tilasimme ihanat drinkit - minun lasissani oli kuohuviiniä ja tuoreita mansikoita.

(Berliinin matkan ensimmäinen ruokapostaukseni, jossa asiaa aamiaisista ja jäätelöstä löytyy täältä).

2 kommenttia:

 1. KaDeWen ruokaosasto oli kyllä mahtava paikka. Kävin siellä ensimmäisen kerran yksin kun matkaseuralaiset nukkuivat krapulaansa ja meni muutama tuntu. Mun mies soitti jo peräänkin hädissään kun havahtui unestaan siihen että olen ollut pois jo pitkään :D Käytiin sitten miehen kanssa vielä uudestaan hakemassa tuliaisia ja kotiinkin juttuja ja siinäkin vierähti tunti jos toinenkin. Tällaiselle ruoan rakastajalle se oli sellainen taivas että huuli pyöreänä siellä mentiin. Ja se tee- osasto oli upea.

  Mua harmittaa että meidän reissuun ei mahtunut yhtään Turkkilaista ravintolaa, olin haaveillut niistä mutta jotenkin vaan ei menty :( Jos joskus menen uudestaan niin pidän mielessä ton Hasirin, vaikuttaa hyvältä ja Kreutzbergissä tulee varmasti taas pyörittyä.

  Kiva postaus tämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuolla KaDeWen ruokaosastolla saa kyllä helposti kulumaan tunnin jos toisenkin. Meilläkin meni tuolla puoli päivää (ja jäi pari muuta kauppaa sen takia käymättä), vaikkei loppujen lopuksi tullut ostettua edes juuri mitään, ihan vain ihmeteltyä mahtavia ruokavalikoimia. :D

   Joo, tuolla Hasirissa tosiaan kannattaa käydä, jos vielä Berliiniin olet matkaamassa. Sieltä on hyvä jatkaa hyvän ruoan jälkeen vaikka Kreutzbergin yöelämään. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)