19.8.2012

Kantarelleja ja kuohuviiniä

Tämä viikonloppu on sujunut leppoisissa merkeissä, auringonpaisteesta ja hyvästä ruoasta nauttien. Ensi tiistaina on minun ja miekkosen kaksivuotishääpäivä, ja päätimme ottaa pienen varaslähdön siihen ja kokkailla kotona jotain hyvää jo lauantai-iltana. 

Löysinkin Korianteri -blogista aivan ihanan, tilanteeseen täydellisesti sopivan reseptin, joka yhdistää sellaiset herkut kuin kantarellit, lohen ja romanttisen illallisen ykkösraaka-aineen kuohuviinin. Kuohuvaa jäi pullosta sopivasti vielä pari lasillista molemmille kilisteltäväksi ja ruoan kanssa nautittavaksi. Korianterin tämän ruoan kaveriksi tekemä artisokansydänsalaatti kuulosti myös sen verran herkulliselta, että päädyin tekemään samaa salaattia itsekin. 

Lopputulos oli aivan taivallisen hyvää, ja tunnelma auringonlaskun aikaan parvekkeella juuri hääpäivään sopivaa romanttista hömpötystä. :) Kuohuviinipulloa kahdestaan tyhjennellessä tuli myös pohdittua, että aina ei välttämättä tarvitse lähteä ravintolaan juhlistamaan jotain erikoistilannetta, vaan hyvän ruoan kokkaus kotosalla voi olla ihan yhtä mukavaa ja juhlavaa.

Reseptit kuohuviini-kantarellikastikkelle ja salaatille löytyvät siis täältä. Tänään meillä oli tarkoitus käydä jossain Ravintolapäivä-ravintolassa syömässä, mutta olimme liikkeellä liian myöhään ja suunnittelemistamme paikoista oli jo ruoka loppu. No, seuraavaa ravintolapäivää odotellessa... 

Mukavaa sunnuntai-iltaa! :)

4 kommenttia:

 1. Ihanaa vuosipäivää teille :) <3

  Mä olen onnistunut aika tehokkaasti yleensä missaamaan ravintolapäivät milloin mistäkin syystä ja tänäänkin oli tarkoitus mennä syömään vaan toisin kävi taas ja kokkailin kotona ihan omat pöperöt :D Joskus olisi kyllä tarkoitus ihan itse osallistuakkin kyseiseen päivään mutta saa nähdä miten se sitten muka onnistuisi ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minäkin olen välillä miettinyt pitäisikö osallistua ihan itse ravintolapäivään, mutten vielä toistaiseksi ole uskaltautunut. Ehkä sitten seuraavalla kerralla... :)

   Poista
 2. Mahtavilta näyttää teidänkin annokset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eihän noin herkullisesta ruoasta tosin voi saada muuta kuin hyvännäköisiä annoksia. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)