27.8.2012

Hedelmäinen mozzarella-parmankinkkusalaatti

Salaatit ovat yleensä vakiokesäruokaani, helteellä ei jaksa hikoilla keittiössä kokkaamassa mitään monimutkaisempaa ja raikkaat salaatit ovat kesän kuumuudessa myös se houkuttelevin herkku (jäätelön lisäksi tietenkin). Tämän kesän viileinä ja sateisina päivinä olen kuitenkin tehnyt keskivertokesää enemmän lämpimiä ruokia, mutta viime viikonloppuna intiaanikesä helli sen verran lämpöisellä auringonpaisteella, että salaatti tuntui siltä ainoalta oikealta ruokavaihtoehdolta. 

Tein salaatin tällä kertaa sekoittelemalla kaikenlaista hyvää yhteen fiilispohjalta, ja lopputulos oli sen verran herkkua että ajattelin jakaa sen täälläkin. Hedelmien lisäksi tai sijaan tähän sopisivat varmasti myös mansikat, meidän lähikaupasta tuoreet sellaiset olivat kuitenkin päässeet jo loppumaan. Hedelmiä voi myös vaihdella maun mukaan, ja kasvissalaattia haluava puolestaan jättää parmankinkun pois. 

Maistuvaa maanantaita! :)

vihreää salaattia, esim. jääsalaatti
hunajamelonia
mangoa
nektariinia
vihreitä rypäleitä
mozzarellajuustoa
parmankinkkua
tuoretta basilikaa

Kastike:
1 dl oliiviöljyä
2 rlk balsamico-viinietikkaa
ripaus suolaa ja pippuria
pieni valkosipulinkynsi tai ripaus valkosipulijauhetta

Pese salaatti ja revi se palasiksi. Kuori ja paloittele meloni ja mango. Pese ja paloittele nektariinit, pese rypäleet. Leikkaa parmankinkku pieniksi suikaleiksi, ja paloittele mozzarellajuusto (mikäli et käytä mozzarellapalloja). Yhdistä ainekset salaatiksi. 

Sekoita kastikkeen ainesosat yhteen, ja ripottele kastiketta salaatin päälle. Tästä määrästä tuli reilu annos kastiketta kahden hengen pääruokasalaatteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)