25.8.2012

Mustavalkoisia virkkauksia ja ompeluksia

Olen viime aikoina yllättänyt itseni innostumalla käsitöistä. Neulottujen tyynynpäällisten jälkeen virkkasin raidallisen korin kässätarvikkeilleni ja ompelin Marimekon Vellamo-kankaisen tyynynpäällisen olohuoneeseen. Aiemmat virkkaus- ja neulontakokemukseni perustuvat melkein pelkästään peruskoulun kässätunteihin, joilla kunnostauduin lähinnä silmukoiden pudottamisessa puikoilta. Minusta oli hämmästyttävää, kuinka mummoni jaksoi neuloa illat pitkät villasukkia, ja kuinka hän pystyi tekemään sen leppoisasti samalla telkkaria katsellen.

Nyt olen kuitenkin löytänyt sisäisen mummoni ja tykästynyt neulomiseen ja virkkaamiseen. Kyseessähän onkin varsin rentouttava tekeminen, jonka parissa voi nollata ajatukset työkiireiden jälkeen. Lisäpotkua innostukselle antaa myös se, että lopputulokseksi syntyy jopa meikäläisen olemattomilla taidoilla oikeasti mageita sisustusjuttuja kotiin. (Vinkiksi muuten muille aloitteville virkkaajille, että täältä löytyy ohjeet eri silmukoille).

Ompelukoneelle puolestaan keksin käyttöä, kun mietin mitä tekisin kahdelle Vellamo-kuosiselle kankaiselle lautasliinalle, jotka olemme joskus saaneet lahjaksi. Kuosi on mielestäni aivan ihana, yksi Marimekko-suosikeistani, mutta liinoja ei juurikaan tullut käytettyä ja ne olivat unohtuneet lojumaan kaapin perälle. Neliönmuotoiset liinat soveltuivat kuitenkin mainiosti tyynypäällisen materiaaliksi, ja saavat nyt olla esillä muiden mustavalkoisten tyynyjen seurana olohuoneessa.

Aurinkoista lauantaita! :)

3 kommenttia:

 1. Parece que el CROCHET se impone con fuerza, y a mi me gusta...
  http://kansei-estudiodecocinas.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Hyvin kyllä sopii yhteen nuo virkkaukset ja sohvatyynyt :)

  Ja minä olen tainnut olla sitten henkisesti mummo viisivuotiaasta lähtien, sillä siitä lähtien olen virkannut suurella innolla, ja iän lisääntyessä tehnyt myös muita käsitöitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Ja ihan mahtava kuulla, että olet ollut innokas virkkaaja jo noin nuoresta asti, respect! :) Olisinpa ollut minäkin, niin ei olisi tarvinnut nyt aikuisena opetella kaikkea alusta. :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)