24.7.2012

Hilla-leipäjuustoherkku

Mies kotiutui eilen mukanaan varsin mukava yllätys: pieni ämpärillinen itsepoimittuja hilloja. Puolet niistä pakastimme, mutta pitihän niistä päästä nauttimaan myös tuoreina, joten tein lopuista tänään jälkkäriä. 

Hilloista ja leipäjuustosta syntyy helposti herkullinen jälkiruoka: leipäjuustoviipale lämmitetään mikrossa (n. 20 sekuntia täydellä teholla), päälle vaniljakastiketta ja tuoreita tai pakastettuja hilloja, ja herkku on valmis. Leipäjuuston voi myös leikata pieniksi kuutioiksi ja annokset koota jälkiruokakulhoihin.


4 kommenttia:

 1. Mullekin kelpaisi noin maukas yllätys! Etenkin, kun en ole löytänyt koko vuoden aikana kaupasta lakkahilloa! Viime vuoden sato on ollut kuulemma niin huono, toivottavasti tänä kesänä asia korjaantuu. Leipäjuusto ja hilla on match made in heaven. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ilmeisesti tehnyt elämässäni ainakin jotain oikein, kun olen saanut miehen joka tuo kotiin hilloja. :) Olen kuullut huhua että tänä vuonna pitäisi olla ainakin pikkuisen viimevuotista parempi sato tulossa, toivottavasti pitää paikkaansa. Hillat ja leipäjuusto ovat kyllä parhautta. :)

   Poista
 2. Vau, en ole koskaan poiminut itse lakkoja (täällä etelässä niitä tosin ei taida ihan joka pöpelikössä kasvaakaan...;) ). Maistuisi minullekin tuollainen jälkkäri! Ja kiva uusi ulkoasu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse asiassa minäkään, vaikka täältä Oulun korkeudelta niita soilta löytyykin. Meillä mies hoitaa hillan- ja sienenpoiminnat, minä keskityn mustikoihin ja puolukoihin. :) Ja kiitos, kiva kuulla että pidit uudesta ulkoasusta! :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)