27.7.2012

Kaura-raparperiherkku

Jälkijunasta päivää! Raparperia on ollut tarjolla kaupoissa (ja onnekkaimmilla omassa kasvimaassa) jo alkukesästä saakka, mutta minä pääsin tämän ihanan kirpeän kesäherkun makuun vasta tällä viikolla. Sain viikonloppuna äidiltä lahjaksi lapsuudenkotini kukkapenkin kulmassa kasvavan raparperipuskan antimia, joista tein eilettäin meille jälkiruokaa. 

Esmeraldalla oli blogissaan jokin aika sitten sen verran herkullisen kuuloinen raparperiresepti, että päätin kokeilla sitä. Tuunasin herkusta oman versioni lisäämällä siihen vielä kaurahiutaleita. Lopputuloksena oli täydellisin vaniljajäätelön kumppani sitten tuoreiden mansikoiden, jota tullaan taatusti syömään meillä tämän kesän aikana vielä uudemmankin kerran.



n. 1 raparperinvarsi / annos
voita
sokeria
kaurahiutaleita

Kuori ja pilko raparperinvarret pieniksi paloiksi. Sulata paistinpannulla iso nokare voita, ja kaada pannulle raparperit, reilusti sokeria ja kaurahiutaleita (laitoin puolisen desiä kahteen annokseen). Paista kunnes raparperi on pehmennyt ja sokeri ja kaurahiutaleet aavistuksen paahtuneet. Nauti kuumana vaniljajäätelön kanssa.  


PS. Ihanaa, kesäihmistä hemmotellaan lopultakin auringolla ja lämmöllä. Ja mikä parasta, sama sää näyttäisi jatkuvan huomennakin, jolloin olen suuntaamassa muutaman ihanan ihmisen kanssa Oulun omille festareille Qstockiin rokkaamaan. Niinpä toivotankin tämän kesäreseptin myötä kaikille oikein kaunista ja auringonpaisteista heinäkuun viimeistä viikonloppua! :)

8 kommenttia:

  1. Voi just tehtiin itsekin raparperikaurapaistosta, mutten tehnyt siitä blogiin juttua. Nam oli hyvää. Meillä sekaan heitettiin anopin neuvojen mukaan vielä banaania, siis jo uuniin ihan. Oli jumalaisen hyvää!

    Ihana kaunis blogi sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, raparperikaurapaistos banaanilla kuulostaa kyllä hyvältä!

      Kiitos kauniista sanoista ja käynnistä! :)

      Poista
  2. Nam, kuulostaa helpolta mutta herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli juurikin sitä, ja vieläpä "pikaruokaa", raparperi pehmeni paistettaessa varsin nopeasti. :)

      Poista
  3. HipHei, sulta on tullu jo niin monta kivaa postausta putkeen. Kiitos ihanista ohjeista ja kurkistuksesta keittiöön. Joko kirjat ovat päässeet oikeaan paikkaansa? Meilläkin oli takka muutama päivä sitten päällä, mutta onneksi tosiaan nuo helteet taas tulivat piipahtamaan, niin ei tarvitse heinäkuussa takkaa paljoa ainakaan poltella. Mukavia fesareita siihen suuntaan ja muutenkin kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista, mukava kuulla että tykkäsit viimeaikaisista postauksista! Kirjat ovat vielä lattialla, mutta huonekaluliikkeestä tuli viesti että vitriini on nyt saapunut sinne, toivottavasti ehdimme tänään töiden jälkeen hakemaan sen. Meilläkin takka on jäänyt nyt taas vähemmälle käytölle kun helteet lopultakin tulivat. Ja kiitos, festarit ja viikonloppu sujuivat mukavissa merkeissä. Kivaa alkanutta viikkoa! :)

      Poista
  4. Meillä olisi ollut mökillä vaikka millä mitalla rapaperia, piti vaan jättää sinne kun kotimatka taittui bussilla ja laukut oli jo täynnä vadelmia. Jäi harmittamaan, raparperi on niin hyvää. Tää sun postaus oli sitten sellainen pieni veitsen kääntö haavassa :D Ihana ohje, haetaan sitten kaupasta raparperit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh! Mutta ei muuta kuin kaupasta raparperia hakemaan, minunkin piti hakea sieltä täydennystä kun oli ihan pakko tehdä tätä toisenkin kerran. :) Ja nam, vadelmat on kyllä myös herkkua, mulla käy nyt kyllä vähän kateeksi sinua. :D

      Poista

Kiitos kommentista! :)