11.7.2012

Pohdintaa: olohuoneen kalusteet

Berliinin matka toi tervetulleen tauon muuttotouhun jälkeen, ja nyt onkin ollut taas mukava järjestellä uutta kotia ja suunnitella sen sisustusta ihan uudella innolla ja uusin ideoin. Yksi uusi idea tosin mietityttää hieman, ja ajattelinkin siksi kysyä siihen apua teiltä lukijoilta.

Meillä on tarve hankkia olohuoneeseen pari uutta huonekalua: vanha, pitkään palvellut kirjahylly saa tehdä lopultakin tilaa uudelle kirjakaapille/vitriinille, ja hakusessa on myös leveä TV-taso. Alunperin suunnitelmissa oli hankkia tummaa puuta olevan sohvapöydän ja nojatuolien käsinojien kanssa yhteensopivat tumman pähkinän tai wengen väriset TV-taso ja kirjahylly. 

Nyt kun olemme katselleet eri vaihtoehtoja, ovat valkoiset tasot ja kaapit alkaneet kuitenkin houkuttaa yhä enemmän. Tummat vaihtoehdot tuntuvat jotenkin raskailta, ja valkoiset kalusteet puolestaan toisivat mielestäni juuri sopivaa raikkautta valoisaan olohuoneeseen. 

Kysymys kuuluu kuitenkin: Sopisivatko valkoinen TV-taso ja kirjakaappi yhteen olohuoneemme nykyisen sisustuksen kanssa?TV-taso tulisi sijaitsemaan sohvaa vastapäätä ikkunan edessä ja kirjavitriini puolestaan sohvan vieressä. Molemmat olisivat yksinkertaista, modernia tyyliä ja mielellään keskenään samaa sarjaa tai muuten yhteensopivan näköiset. Olohuoneen värimaailma olisi tarkoitus pitää musta-valko-punaisena.

Tässä pari inspiraatiokuvaa valkoisista tasoista ja kirjakaapeista:
Kuvat: Stadshem

7 kommenttia:

 1. Kannatan valkoisia. Nuo inspiraatiokuvat näyttää ihanilta ja tummat kalusteet tosiaan saattais olla vähän raskaat.

  VastaaPoista
 2. Ihan samaa mieltä kuin Lilja. En kuitenkaan valitsisi aivan ensimmäisen kuvan tapaan valkoista kiiltävää.

  VastaaPoista
 3. Valkoinen tuo kieltämättä kivaa raikkautta sisustukseen. Kaipaisin meillekin uutta olkkarin pöytää mielellään valkoisena tuon nykyisen tumman puun tilalle :-) Ihania nuo alemmat Berliinin kuvat!

  VastaaPoista
 4. Kannatan myöskin valkoista :)

  VastaaPoista
 5. Valkoisella ääni, meillä on muuten melko rönsyilevän sisustuksen ja vanhojen huonekalujen kaverina valkoinen pelkistetty ja simppeli tv-taso ja musta se tuo kivaa raikkautta :) Tykkään muutenkin yhdistellä eri tyylejä keskenään.

  VastaaPoista
 6. Niin ja ihan kiiltavää valkosta kannatan :)

  VastaaPoista
 7. Paljon kiitoksia kommenteista! :) Olen kallistumassa yhä enemmän valkoiseen vaihtoehtoon, olisi tosiaan mukava saada raikkautta ja keveyttä tumman sohvapöydän ja punaisen kalusteiden vastapainoksi. Matta ja kiiltävä valkoinen kuulostavat molemmat omalla tavallaan hyviltä vaihtoehdoilta, matta sopisi hyvin yhteen keittiön mattavalkoisen kaappien kanssa ja kiiltävä näyttää muuten vain hienolta... :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)