29.7.2012

Rokkia, aurinkoa ja ahvenia

Tervehdys taas! Qstock on nyt rokattu, ja varsin onnistunut festarikokemus olikin. Tähän vaikutti erityisesti loistava sää, kesän tähän mennessä lämpimin ja aurinkoisin päivä osui sopivasti eiliselle. Esiintyjistä tuli nähtyä Chisu, osa Emma Salokosken ja Apulannan keikoista, illan ehdottomasti riemastuttavin esiintyjä Martti Servo ja Napander sekä Roxette. En ole koskaan ollut erityinen Roxette-fani, mutta keikkaa kuunnellessa tuli huomattua, että näköjään bändin kappaleet ovat soineet radiossa sen verran tiuhaan, että aika monen sanat osasin yllätyksekseni ulkoa. Suosikkini Pariisin kevään valitettavasti missasin, tosin osa keikasta tuli kuultua kauempaa matkalla festaripaikalle ja turvatarkastusjonossa seisoskellessa.
Otsikon ahvenet liittyy Qstock-päivään siten, että varasimme kaveriporukallamme pöydän Sokeri-Jussin Kievarista, joka on vanhassa tunnelmallisessa hirsitalossa toimiva, pohjoispohjalaista perineruokaa tarjoava ravintola. Kievari sijaitsee vanhojen puutalojen kansoittamassa Pikisaaressa, jonne pääsee kätevästi siltaa pitkin Oulun keskustasta torinrannasta, ja joka on lähellä myös Qstock-aluetta. 


Innostuin tilaamaan Oulu-menun, johon kuului kermaista pinaatti-korvasienikeittoa, ahvenfileitä ja Kievarin kotijäätelöä. Menun parasta antia olivat alkuruoka ja jälkkäri (jäätelö tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla ei vain yksinkertaisesti voi olla muuta kuin hyvää!), voi-sipulikastikkeen ja kesäperunoiden kera tarjotuissa ahvenfileissä ei sinällään ollut mitään vikaa, mutta tulin siihen tulokseen, että pidän ahvenesta enemmän voissa rapeaksi paistettuna kuin tällaisena haudutettuna versiona. 

Kyllähän tämä festarikoju-makkaraperunat voitti silti mennen tullen. Harmi vain, että palvelu oli (ilmeisesti suuresta ruokailijamäärästä johtuen) sen verran hidasta, että ravintolassa vierähti kaksi tuntia ja ehdimme näkemään Emma Salokosken keikasta vain lopun.


Festariasuuni kuului tällä kertaa punaiset farkut, jotka ostin Berliinistä. Aluksi tuntui etten osaa pitää niitä ja pidin koko farkkuja täysin virheostoksena. Kun uskaltauduin laittamaan ne päälleni huomasin kuitenkin että värikkäät pitkälahkeiset housuthan ovat kylmän kesän ykkösvaatekappale - niillä on helppo saada asusta kesäinen vaikkei tarkenisikaan pukeutua mekkoihin ja helletoppeihin.

Tämän vuoden Qstockissa tuli huomattua myös, että olen näköjään tullut näin kolmenkympin rajapyykkiä lähestyessä sen verran vanhaksi  ja mukavuudenhaluiseksi, että arvostan festareissa sitä, että ne järjestetään omassa kotikaupungissa. Illalla on mukava päästä kömpimään teltan sijaan omaan sänkyyn ja aamulla mennä yhteissuihkujonon sijaan kotisaunaan pesemään festaripölyt päältä pois. 

Tällaisia tunnelmia tällä kertaa, seuraavaksi sitten taas sisustusjuttuja ja kuvia täältä meiltä kotosalta. Mukavaa sunnuntain jatkoa! :)

PS. Paljon kiitoksia ihanista kommenteistanne aiempiin postauksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)