18.7.2012

Kesäkeitto

Tunnustan: kesäkeitto kuuluu inhokkiruokiini. Kokemukseni sopasta perustuvat kuitenkin pakaste- ja kouluruokalaversioihin, ja kuultuani tarpeeksi monta kertaa keiton olevan täysin eri asia itse tuoreista raaka-aineista tehtynä päätiin antaa sille mahdollisuuden. 

Kaupassa ihania kesäkasviksia koriin keräillessäni aloinkin pikkuhiljaa uskoa, että ehkä lopputulos voisi olla todellakin ihan herkullinen. Varsin mukavan makuinen kasviskeittohan tästä sitten syntyikin, tästä eteenpäin aion tehdä kesäkeiton vähintään kerran kesässä.

Reseptiin otin vinkkiä täältä.


1 l vettä
1 tl suolaa
200 g uusia perunoita
1 nippu kesäporkkanoita
1 pieni kukkakaali
1/2 pientä parsakaalta
100 g tuoreita herneitä, tai sokeriherneitä palkoineen
2 kpl kesäsipulia varsineen
6-7 dl maitoa
1 rlk vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 rlk voita
suolaa ja valkopippuria

Pese ja paloittele perunat. Kuori ja paloittele porkkana. Pese ja paloittele kukkakaali. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola, perunat, porkkanat ja kukkakaali. Keitä noin 10 minuttia.

Pese herneet. Pese ja paloittele parsakaali ja sipuli. Lisää ne keittoon, ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot maitoon, ja lisää ne keittoon koko ajan sekoittaen. (Keiton voi tehdä myös suurustamatta, jätä tällöin vehnäjauhot pois). Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää sokeri ja voi. Tarkista maku ja mausta suolalla ja valkopippurilla maun mukaan.

Kesäistä keskiviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Joo, eipä kesäkeitto täälläkään kuulu top3:een, enkä ole sitä syönyt varmaan sitten ala-asteen! Täytyisikin joskus itse tehdä ja testata, onko maku muuttunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä minulla vieläkään ehkä miksikään lempparikeitoksi noussut, mutta ihan hyvää oli silti, kannattaa uskaltautua maistamaan. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)