26.7.2012

Kesäkasviskeitto fetajuuston kera

Kasvissosekeitot ovat meillä talviruokaa, jota syödään pakkaspäivien lämmikkeeksi. Kesälläkin on kuitenkin mukava keittää välillä kevyt keitto, ovathan kasviksetkin silloin parhaimmillaan. Tämän kesän koleassa säässä myös se lämmike on tullut tosin välillä ihan tarpeeseen.

Tämän keiton juttu ovat paprika ja fetajuusto, jotka piristävät muuten aika tavallista juuressosekeittoa.  Ohje on oma muunnelmani tästä reseptistä ja määrä on neljälle hengelle.

2 rlk oliiviöljyä
1 sipuli (tai 2 pientä kesäsipulia)
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
300 g perunoita
300 g porkkanoita
1 paprika
vettä
(1 kasvisliemikuutio)
150 g fetajuustoa
1 rlk sitruunamehua
suolaa ja pippuria
(yrttejä)

Kuori ja silppua sipulit, salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Pese ja suikaloi paprika.

Kuumenna oliiviöljy laakeassa kattilassa ja kuullota sipuleita, salottisipuleita ja valkosipulia siinä. Lisää perunat, porkkanat ja paprika ja paista parin minuutin ajan. Kaada kattilaan vettä sen verran että kasvikset peittyvät (ja lisää halutessasi kasvisliemikuutio), kuumenna kiehuvaksi, ja keitä hiljalleen kiehuen 15-20 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmenneet. 

Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi silputuilla tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä. Ripottele lopuksi keiton päälle sitruunamehua ja murustettua fetajuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)